Meiden Turning Winsum trekken goede lijn door

Iris Veenstra, Leanne Zuidema en Lynn de Boer
Foto: Turning Winsum

MIDDELSTUM – Zaterdag hebben de jongste meiden van Turning Winsum laten zien dat hun medailleregen van twee weken eerder geen toevalstreffer was. Zeven Winsumer meisjes namen deel aan de prima georganiseerde KNGU NTS C voorronde in Middelstum, waarvan er vier met een medaille naar huis gingen.

Nicole Veenstra en Sanne Bosma (pupil 2 niv. D2) Starten de wedstrijd die om 8 uur begon. De hier en daar wat bibberende knieën zat het ze met name op het lastige onderdeel  balk wat tegen, waardoor het turnen van een stabiele oefening niet mogelijk bleek. In een sterk deelnemersveld waren hun oefeningen niet voldoende voor een hoge klassering.

Yasmijn Walters (pupil 2 niv. D3) turnde in de tweede wedstrijd hele nette en stabiele oefeningen. Ze heeft een goede vooruitgang doorgemaakt en dat resulteerde hier, met  ruim 47 punten, in een mooie 7e plaats.

Sibylla Harbach zette echt haar beste beentje voor en ook zij werkte het vaste programma van brug ongelijk, evenwichtsbalk, sprong en lange mat, keurig af. Geen enkele score onder de 12 punten bracht haar naar een totaal van 49.333 punten waarvoor zij een dik verdiende bronzen medaille omgehangen kreeg.

Lynn de Boer, Iris Veenstra en Leanne Zuidema (Instap niv. D2) gingen als raketten van start in de 4e wedstrijd. Na het eerste toestel, de sprong stonden ze alle drie binnen de top 4 en zijn daar niet meer weg geweest. De concurrentie had het nakijken; de medailles werden verdeeld onder deze drie meisjes. Met respectievelijk 51.817 punten, 51.767 punten en 51.383 punten waren de verschillen minimaal en ging de 1e prijs naar Iris. Leanne werd 2e en Lynn derde.

De 2e voorronde wordt op 18 april in Wildervank gehouden en daar wordt dan bekend wie zich voor de  Provinciale kampioenschappen zal plaatsen.

Reacties