Gehavend Winkhem pakt zwaarbevochten winst

Foto: Jaap Bouwman

WINSUM – Op de gebruikelijke woensdagavond speelde een gehavend Winkhem thuis tegen Sivoc uit Siddeburen. Winkhem heeft de schaapjes al lang op het droge, maar dat geldt niet voor Sivoc. De Sibboersters moeten nog flink aan de bak wil het de kelder van de promotieklasse verlaten. In een spannende wedstrijd moest Winkhem het onderste uit de kan halen om de zwaarbevochten winst naar zich toe te trekken, 3-2.

Met een gehavend team startte Winkhem aan de wedstrijd. Gelegenheids-spelverdeler Richard Krebs speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. Winkhem bleef de kalmte zelf en dat maakte dat Winkhem goed van start ging. Sivoc maakte veel fouten, met name aan het net. In de loop van de eerste drie sets bleef Winkhem constant doorspelen alleen kwam Sivoc steeds een stukje beter voor de dag. Aan het eind van set drie gaf Winkhem nog een mooie voorsprong uit handen. Dit was een domper voor de Winsumer mannen. Want met prima spel naar omstandigheden leek het de deksel op de neus te gaan krijgen, 25-21 , 22-25 , 23-25.

Er moest nieuw elan gevonden worden wilden de mannen van coach Miedema nog een goed resultaat behalen, men had dit seizoen namelijk nog geen vijf setter gewonnen. Dat lukte uitstekend, in de vierde set speelde Winkhem de gasten flink van de mat. Na een korte tijd stonden de Winsumers met 8-1 voor en die voorsprong werd overtuigend behouden.

Dat maakte dat er een beslissende vijfde set gespeeld ging worden om de winnaar te bepalen.

Winkhem startte best aardig, Sivoc vocht zich meteen terug. De ploegen lieten elkaar geen ruimte. Aan het eind van de set maakte mid man Garry Berends een zeer belangrijke blokkering wat een mentale opdoffer bleek te zijn voor Siddeburen. Winkhem trok op basis van dat punt de wedstrijd naar zich toe, 25-14 , 16-14.

Over anderhalf week, op zaterdag 14 maart is de derby tegen en in Bedum gepland. Om 14:30 uur spelen de teams tegen elkaar. Zeer waarschijnlijk wordt daar uitgevochten wie op de tweede plek van het klassement eindigen zal.

Verslag: Jaap Bouwman

Reacties