Ouder-Kind toernooi TC Bedum

Foto: Peter Russchen

BEDUM – Op zaterdag 7 maart was het bij LTC Bedum weer een drukte van belang. Circa 50 deelnemers waren naar het tennisveld gekomen voor het jaarlijkse ouder-kind toernooi. Vanaf 10 uur werden onder perfecte omstandigheden talloze wedstrijden gespeeld en de winnaars van het toernooi waren halverwege de middag bekend.

De wedstrijden werden gespeeld in de categorieën oranje, groen en geel. De teams, bestaande uit één ouder en een kind waren enthousiast en fanatiek bezig om zo hoog mogelijk te scoren. Er waren vier ‘hulpouders’ ingevlogen, om elk kind die dat wilde de kans te geven om te spelen. Sommige kinderen gaven hun ouders ‘tennisles’ tijdens de wedstrijden, want er was (volgens de kinderen) soms nog wel het één en ander te verbeteren aan het spel van hun ouders. Ze hadden zelf tijdens te trainingen heel goed opgelet, zodat ze hun ouders goed konden uitleggen hoe het wél moet.

De wedstrijden verliepen in uitstekende sfeer. De zon scheen volop en het humeur van de deelnemers was over het algemeen ook zeer zonnig. Rond etenstijd waren er weer de welbekende broodjes knak voor de kinderen en een lekkere kop soep voor de ouders. De catering, onder leiding van Henk Laan, was weer uitstekend!

Rond twee uur werden de finales gespeeld en de eersten in de verschillende categorieën waren:

Oranje: Bram Renkema met Willem Kloos

Groen: Tobias Perdok met zijn vader Patrick

Geel: Jaron van Dellen met zijn moeder Marga

De winnaars krijgen een ingelijste teamfoto met opdruk.

Al met al was het een zeer geslaagde dag die – onder leiding van Frenk Abrahams van AASports – vlekkeloos verliep.

De Bedumer jeugd gaat volgende week zondag 15 maart naar Ten Boer voor het jaarlijkse BeTeBo-tennistoernooi. Het eerstvolgende evenement op de Bedumer tennisbanen is (eind maart) het Peter Russchen Open (dubbeltoernooi). Op www.ltcbedum.nl vindt u meer informatie.

Verslag + foto: Peter Russchen

Reacties