vv Winsum VR1 pakt punt in slotseconde

AALTEN – Zaterdag stond om 15:00 uur de wedstrijd gepland tegen AZSV. Er was een klein probleem met de aantallen bij de vrouwenteams deze zaterdag, door veel afwezigen. Uiteindelijk kon Neil over 13 speelsters beschikken. Waaronder Sabine, die de afgelopen maanden afwezig is geweest in verband met een stage in Bali. Top dat ze gelijk aanwezig kon zijn bij deze verre uitwedstrijd.

Voordat de vrouwen van Winsum om 11:15 vertrokken vanaf Pouwrent, kwam Johannes langs om iedereen succes te wensen en om daarnaast de vrouwen een heerlijk lunchpakket mee te geven. De voorbereiding verliep prima, waarna er ook nog even gestopt kon worden om te genieten van de zon.

Iets na 15:00 start de wedstrijd tussen de nummer 3 en de nummer 4. Helaas begonnen de vrouwen van Winsum niet geheel scherp aan de wedstrijd, wat na 20 seconden al resulteerde in een schot op de lat door AZSV. Niet veel later viel dan ook de 1-0 door Ellen Maatkamp van AZSV, die scoorde via binnenkant paal. In de 12e minuut was het Winsum dat een kans kreeg. Een goede vrije trap van Minke die bij Yvonne beland. Yvonne schiet de bal en de keepster van AZSV red vervolgens net. Vanuit hier zagen we uiteindelijk steeds meer goede combinaties bij de vrouwen van Winsum. Onder andere een aantal combinaties waar Neil de afgelopen donderdagen op heeft getraind. Het was af en toe nog de juiste inspeelpass wat er voor zorgde dat AZSV de bal op deze momenten makkelijk kon veroveren. Na 47 minuten floot de scheidsrechter af en was het tijd voor de rust.

Na een kwartiertje rust waarin het één en ander werd besproken, was het tijd voor de 2e helft. Hier kon je gelijk zien dat Winsum steeds beter begon te voetballen en dat de combinaties ook steeds mooier werden. De vrouwen begonnen dan ook steeds meer op de helft van AZSV te voetballen. Het vertrouwen dat er nog een doelpunt zou vallen bleef en de vrouwen waren hard aan het werk met en voor elkaar. Na 20 minuten besloot Neil om te wisselen. Marlies kwam erin voor Linda. De vrouwen bleven vertrouwen houden in de wedstrijd en ook op de bank was dit het geval. Er zou nog wel eens een doelpunt kunnen vallen. In de laatste 10 minuten is Sabine nog ingevallen voor Berber. Een paar minuten later was het Anouk die de bal overschoot vanuit een corner. Na flink wat kansen leek het er in de extra tijd niet meer op dat het doelpunt werkelijk nog zou vallen, omdat de scheidsrechter de fluit al in zijn mond had om af te fluiten. Tot een speelster van AZSV de bal uit de 16 wegslaat. Penalty voor Winsum! Na overleg is het Minke Lalkens die de bal op de stip legt en de bal keurig het doel in schiet. 1-1. Gelijk wanneer het doelpunt valt fluit de scheidsrechter af. Einde wedstrijd en een gelijkspel dat voor het team voelde als 3 punten.

Al met al een wedstrijd waar de vrouwen van Winsum nog verdiend een punt mee naar huis konden nemen. Een mooie teamprestatie, waarna een deel van het team op de terugweg nog een tussenstop heeft gemaakt om even te gaan wokken!

Volgende week staat om 14.30 uur een thuiswedstrijd gepland tegen DZC ’68. Waarbij er uiteraard hard gewerkt gaat worden om de 3 punten in Winsum te houden en waarbij we jullie support hard kunnen gebruiken.

Verslag: Johannes Scholtens