Transfermarkt 5e klasse: VV Warffum ‘shopt’ bij vv Winsum

Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – VV Warffum spant dit seizoen waarschijnlijk de kroon op het Hogeland wat betreft het aantrekken van nieuwe spelers. Liefst 10 spelers – op één na allemaal afkomstig van vv Winsum JO-19 – hebben toegezegd de overstap naar de zaterdagvijfdeklasser te zullen maken. Een aantal van deze spelers keert daarmee terug op het oude nest, nadat ze als pupil de overstap naar de jeugd van vv Winsum hebben gemaakt. ZEC, voor seizoen ‘grootinkoper’ en uitkomend in dezelfde klasse, mag nu ook al weer op 4 nieuwe spelers rekenen.

Met nog een paar weken te gaan tot aan de sluitingsdatum van de overschrijvingstermijn is de transfermarkt behoorlijk in beweging. Ook in de vijfde klasse van het amateurvoetbal. In Noord-Groningen bleef het in het verleden meestal bij een paar spelers die kwamen en/of vertrokken, maar de tijden zijn veranderd. De echte clubliefde is allang verdwenen bij veel voetballers. Het heeft verschillende (goede) redenen, die ik de lezer zal besparen. Het zorgt er wel voor dat er jaarlijks weer verrassende ‘overstappen’ worden gemaakt. En dat is ook nog wel weer leuk. Was ZEC uit Zandeweer vorig jaar de club met de meeste nieuwe spelers, dit jaar lijkt het VV Warffum te worden die de meeste nieuwkomers mag begroeten.

VV WARFFUM

Trainer Jur Smit kan niet anders dan blij zijn met de komst van de ‘vriendenploeg’ van vv Winsum. Het komt allemaal op het juiste moment, zodat de ‘oudjes’ Peter de Vries, Joris Bos en Robbert Bos (allen dertiger) een stapje terug kunnen doen. Thanh Ngno Cong (25) stopt, evenals Jeffrey Doornbos (27) die verhuist naar Nijmegen. Smit gunt de jonkies – de meesten speelden het afgelopen seizoen met vv Winsum JO-19 in de Hoofdklasse – dan ook de tijd om aan het seniorenvoetbal te wennen en legt de lat direct niet te hoog. In het seizoen 2021-2022 hoopt de Winsumer oefenmeester te oogsten.

De 10 nieuwe aanwinsten – tot dusver – van VV Warffum, v.l.n.r. Remon Bijsterveld (SJO Het Hogeland JO-19), Roël Batema, Chris Hammenga, Roy Kuipers, Silvijn Mulder, Rob Kamphuis, Remco Kamphuis, Timo Hooijer, Jan Pieter Meijer en Stephan Smit (allen vv Winsum JO-19)

ZEC

In Zandeweer hebben zich inmiddels 4 nieuwe spelers aangemeld om het seizoen 2020-2021 in het groen-wit te gaan spelen. Rick Bos, Melvin Sikkema en Mart Hovenkamp komen over van vijfdeklasser Noordpool UFC, dat het afgelopen jaar ook al Vincent Zijlstra en Gijs Balkema naar Zandeweer zag vertrekken. Kjell Posthumus komt van zaterdagderdeklasser SC Loppersum en verenigt zich met broertje Jens en vader Jan, die assistent-trainer/elftalleider is bij het team van trainer Bert van der Meer. Drie sterkhouders zullen het eerste elftal verlaten: Pascal Koolhof gaat naar een lager elftal, Ronny Bakker vertrekt naar VV Usquert en Jacco Knol.

CORENOS

Trainer Marco Pesiwarissa ziet alleen Gerry Winkel vertrekken naar Siddeburen en haalt Collin Moorlag en Tim Uil vanuit de jeugd bij de selectie van de Roodeschoolsters, die het afgelopen jaar veel indruk maakten en ten tijde van de corona-uitbraak in Nederland de ranglijst aanvoerden. Voorals nog speelt Corenos het komend seizoen ‘gewoon’ weer in de 5e klasse, maar……………………………..

Heel misschien gaat het team van Marco Pesiwarissa toch nog omhoog. Hierover wordt na 1 juni beslist.

Update 28 mei, 09.15 uur: “Geen promotie helaas. Net bericht van de KNVB”, zo laat trainer Marco Pesiwarissa zojuist weten.

ZEESTER

In Zoutkamp lijkt het binnen de selectie rustig. Trainer Marinus Siekman zegt nog niets te weten van vertrekkende, stoppende en komende spelers.

NOORDPOOL UFC

Trainer Willem Kluin ziet 3 spelers – Rick Bos, Melvin Sikkema en Mart Hovenkamp – vanuit Uithuizen naar buurdorp Zandeweer vertrekken en zal het in het komende seizoen moeten doen met de uitgedunde selectie, aangevuld met jeugdspelers./AT

 

 

 

Reacties