Tocht van Groningen in afgeslankte vorm toch voor iedereen te rijden

Foto: HogelandNieuws

GRONINGEN – De TKP Tocht van Groningen wordt dit jaar vanwege corona in afgeslankte vorm verreden. Minder deelnemers op 13 september, de dag van de tourrit, heeft de organisatie doen besluiten om de routepijlen voor de 110-kilometertocht alvast op te hangen, zodat fietsliefhebbers nu al op eigen gelegenheid de wielertocht kunnen maken.

De Tocht van Groningen wordt dit jaar voor de negende keer verreden. Naast de 330-kilometertocht – langs de provinciegrenzen – wordt vanwege de corona alleen nog de 110-kilometertocht verreden. De 35- en 80-kilometertocht dit jaar dus niet.

Routepijlen 110-kilometertocht

Omdat de (beperkte) inschrijving snel vol zat, heeft de organiserende Stichting WielerEvenementen Noord-Nederland (WENN) in overleg met de gemeente Het Hogeland besloten de routepijlen van de 110-kilometertocht – die voor een groot deel door die gemeente voert – vrijdag al op te hangen. Dit om iedereen in de gelegenheid te stellen de tocht te kunnen rijden.┬áMet het bijzondere verzoek het uitgespaarde inschrijfgeld te spenderen bij de horeca op de route.

Na de TKP Tocht van Groningen zullen de routebordjes worden verwijderd.

Reacties