Bert van der Meer (ZEC) wil oogstrelend voetbal spelen

Bert van der Meer
Foto: Milou van der Meer

HET HOGELAND – De meeste reguliere competities in het amateurvoetbal gaan in het weekend van 19 en 20 september weer los. De trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomend in de standaardklassen hebben er weer zin in en wilden voorafgaande aan de competitie nog wel even poseren en een paar vragen beantwoorden. We trappen af met Bert van der Meer (54). De Uithuizer begint aan z’n derde seizoen bij zaterdagvijfdeklasser Z.E.C. in het even verderop gelegen Zandeweer. 

Van der Meer is al 7 jaar actief als trainer. Voordat hij bij Z.E.C. aan het roer kwam, was hij werkzaam bij De Heracliden en VV Gorecht. Bij die clubs trainde hij de B-selecties.

De A-selectie voor het seizoen 2020-2021 bestaat uit 18 spelers. Ronny Rakker, Arjan Knol en Jacco Knol stopten. Daar tegenover staat de komst van Mart Hovenkamp (Noordpool UFC), Melvin Sikkema (Noordpool UFC), Rick Bos (Noordpool UFC), Kjell Posthumus (SC Loppersum) en Nick Blok (clubloos).

Doelstelling voor dit seizoen?

“Oogstrelend voetbal laten zien, wat volgens Auke Zoethout (Ommelander Courant) niet mogelijk is als je voorgaande jaren rond plek 11 t/m 13 hebt gestaan. Wij gaan proberen het tegendeel te bewijzen.”

Kampioenskandidaat?

“VVK, met kop en schouders.”

Wil je nog iets kwijt?

“Dat iedereen maar gezond mag blijven en we weer het hele seizoen mogen uitspelen.”

Reacties