Roy Kamps gaat met VV Noordwolde voor linkerrijtje

Roy Kamps
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – De meeste reguliere competities in het amateurvoetbal gaan in het weekend van 19 en 20 september weer los. De trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomend in de standaardklassen hebben er weer zin in en wilden voorafgaande aan de competitie nog wel even poseren en een paar vragen beantwoorden. De 35-jarige Roy Kamps is de tweede trainer in rij. De Bedumer gaat voor de tweede keer aan de slag als hoofdtrainer bij zaterdagderdeklasser VV Noordwolde. 

Kamps is 6 jaar actief als voetbaltrainer, dit wordt zijn 7e jaar als hoofdtrainer. Daarvoor was hij al enkele jaren jeugdtrainer bij Viboa en Hunsingo.

Zijn eerste klus als hoofdtrainer was bij VV Noordwolde. Via VV Niekerk en Aduard 2000 is hij nu weer terug op het oude – vertrouwde – nest, waar hij dit seizoen over 20 selectiespelers kan beschikken.

Kamps zag Lucas Rasker, Robin de Graaf, Robert Boersema en Tom Boersema vertrekken. “De jongere jongens zijn naar Oranje Nassau Groningen gegaan om met een vriendenteam in een lager elftal te gaan spelen. Heel zonde en hopelijk komen ze ooit weer terug”, aldus de oefenmeester.

Daarnaast hebben Theo Maats en Patrick Benink een stapje terug gedaan en spelen nu in het tweede elftal, maar blijven altijd beschikbaar voor de hoofdmacht.

Nieuw zijn: Jurriaan Kampen ((Nieuw Roden, zo1), Youri Wernet (zonder club, voorheen gespeeld bij SV Marum en GVAV Rapiditas) en Endro Felies (clubloos, voorheen gespeeld op Bonaire). Ivan Landlust (assistent- en keeperstrainer) kan uit nood op de goal, mocht dat nodig zijn.

Doelstelling voor dit seizoen?

“Plezier weer terug krijgen, waardoor Noordwolde weer beter kan gaan presteren met elkaar. Wij willen dan ook voor het linkerrijtje gaan met elkaar.”

Kampioenskandidaat?

“Voor mij zijn er een aantal ploegen die hiervoor in aanmerking zouden kunnen komen. Be Quick, GroenGeel, Velocitas en Helpman. Waarvan ik Helpman de beste acht.”

Wil je nog iets kwijt?

“Noordwolde is een mooie club die weer vooruit wil kijken. De vrijwilligers zijn hard bezig geweest met het verbouwen van de kantine en de velden zijn nu eindelijk eens aangepakt. Hopelijk kunnen we nu wel goed trainen en wedstrijden spelen. Verder leeft Noordwolde weer onder leiding van onze voorzitter Boldewijn Noordveld. Verder hoop ik dat wij allen gezond blijven en een mooie voetbalseizoen tegemoet gaan!”

Reacties