Willem Kluin (Noordpool UFC): “Voortborduren op het vorig seizoen”

Willem Kluin
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – De meeste reguliere competities in het amateurvoetbal gaan in het weekend van 19 en 20 september weer los. De trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomend in de standaardklassen hebben er weer zin in en wilden voorafgaande aan de competitie nog wel even poseren en een paar vragen beantwoorden. De vierde trainer in rij is Willem Kluin uit Winsum. Hij begint aan z’n tweede seizoen bij zaterdagvijfdeklasser Noordpool UFC. 

De 40-jarige Willem Kluin is al 23 jaar trainer. Hij begon als jeugdtrainer, waarbij vooral de (basis)techniek van de kinderen de aandacht kreeg. Je haalt de spelers die in de jeugd onder Kluin hebben getraind er in de senioren dan ook zo uit. Als hoofdtrainer was hij achtereenvolgens actief bij Noordpool UFC, VV Winsum en SIOS. Bij zijn ‘grote liefde’ Noordpool UFC – in zijn geboorteplaats Uithuizen – is hij dus aan z’n tweede periode bezig.

Er vertrokken twee spelers: Mart Hovenkamp en Rick Bos. Er kwamen 5 voor terug: Jeffrey Benthem (clubloos), Michael Ismaël (clubloos), Mark van Houten (clubloos), Bah Serlou (Velocitas), Robert Wijninga (Noordpool UFC zondag) en Michel Dries (Noordpool UFC zondag). De selectie bestaat uit 19 spelers.

Doelstelling voor dit seizoen?

“Voortborduren op het einde van het vorig seizoen en de selectie voorbereiden voor het jaar erop, voor de JO-19 die doorschuiven.”

Kampioenskandidaat?

“VVK, Groninger Boys en Corenos.”

Wil je nog iets kwijt?

“Ik hoop dat we een mooi seizoen met de clubs uit de regio hebben en dat we het seizoen kunnen uitspelen.”

 

 

Reacties