Marco Pesiwarissa (Corenos) wil periodetitel en overwinteren in de beker

Marco Pesiwarissa
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – De meeste reguliere competities in het amateurvoetbal gaan in het weekend van 19 en 20 september weer los. De trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomend in de standaardklassen hebben er weer zin in en wilden voorafgaande aan de competitie nog wel even poseren en een paar vragen beantwoorden. De zevende trainer in rij is Marco Pesiwarissa uit Groningen. Hij begint aan z’n derde seizoen bij zaterdagvijfdeklasser Corenos.

Pesiwarissa (46) is al sinds zijn 17e voetbaltrainer. Hij is begonnen bij de jongste jeugd van v.v. Helpman, daarna volgden senioren- en vrouwenteams. Ook bij SV Bedum.

Het komend seizoen zal hij het moeten doen zonder Gerrie Winkel (vertrok naar Siddeburen, omdat hij er woont). Daarnaast zijn Aalderd en Willem Duinkerken gestopt. Nieuw in de selectie zijn: Wesley Dijksterhuis (s.v. De Heracliden), Mark Monden (s.v. De Heracliden), Tim Uil en Edwin Spriensma zijn vanuit de jeugd doorgeschoven. Ook is trainer Gerrie Terpstra aangetrokken om het 2e elftal onder zijn hoede te nemen. Terpstra was eerder trainer bij VVK zo. en Gruno.

De selectie voor het eerste en tweede in Roodeschool is 35 man. Dat moet genoeg zijn.

Doelstelling voor dit seizoen?

“Vorig seizoen hebben wij een topseizoen gedraaid. Onze doelstelling is om dat resultaat minimaal te evenaren met een periodetitel. Daarnaast willen wij in de beker overwinteren. Met deze selectie zouden wij weer kunnen stunten.”

Kampioenskandidaat?

“Ik schat VVK heel hoog in dit seizoen. Zij hebben toch heel veel spelers van 2e Klasse-niveau. Daarnaast verwacht ik veel van Groninger Boys, Warffum en ZEC.”

Wil je nog iets kwijt?

“Ik heet Gerrie Terpstra van harte welkom bij Corenos. Zo’n 15 jaar geleden hebben wij samen v.v. Helpman JO19-1 getraind, waarmee we twee keer kampioen zijn geworden. Dit seizoen gaan wij weer samenwerken en hopen wij samen een grote bijdrage te kunnen leveren aan de ambities van Corenos. Het 2e elftal is nu ook aangemerkt als prestatieteam onder leiding van Gerrie.”

 

Reacties