Jur Smit (VV Warffum) blij met mooie jonge groep

Jur Smit
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – De meeste reguliere competities in het amateurvoetbal gaan in het weekend van 19 en 20 september weer los. De trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomend in de standaardklassen hebben er weer zin in en wilden voorafgaande aan de competitie nog wel even poseren en een paar vragen beantwoorden. De negende trainer in rij is Jur Smit uit Winsum. Hij begint aan z’n tweede seizoen bij zaterdagvijfdeklasser VV Warffum, de club waar hij in een ver verleden ook al eens – op zondag – aan het roer stond.

De 59-jarige Jur Smit moest door een blessure op zeer jonge leeftijd al stoppen met het actieve voetbal, wat ertoe leidde dat hij inmiddels al 41 jaar voetbaltrainer is. Hij heeft in die jaren dan ook al verscheidene clubs onder z’n hoede gehad en is dan ook met elk veld in de provincie wel bekend.

Clubs in de buurt waar de Winsumer aan het werk is geweest zijn o.a. CVV Viboa, VV Godlinze, VV Hunsingo en Noordpool UFC.

Voor het komend seizoen heeft Smit 20 spelers in z’n selectie. Hij zag Joris Bos, Robbert Bos, Bartel Klinkhamer, Jan Klinkhamer en Peter de Vries een stapje terug doen. Ze zijn allen lager gaan spelen.

Nieuw in de selectie zijn: Jan-Pieter Meijer, Chris Hammenga, Silvijn Mulder, Rob Kamphuis, Remco Kamphuis, Stephan Smit, Kevin Janssen, Roël Batema, Roy Kuiper en Timo Hooijer. Zij komen allen over vanuit de jeugd van vv Winsum JO-19. Uit de eigen jeugd (SJO Het Hogeland) komt Remon Bijsterveld en  Mark Kramer maakte de overstap van VV Middelstum.

Doelstelling voor dit seizoen?

“Plezier, juiste instelling, volwassen worden, durven te voetballen, wedstrijden willen winnen en zo hoog mogelijk eindigen.”

Kampioenskandidaat?

“Corenos, De Fivel, Groninger Boys, VVK, GRC, outsider Nieuw-Roden.”

Wil je nog iets kwijt?

“We zijn als vereniging heel blij dat een grote groep jonge jongens ervoor heeft gekozen om voor Warffum te gaan spelen. Met deze groep jongens, aangevuld met de groep van vorig jaar, hebben we een hele mooie jonge groep, die elkaar versterkt en motiveert om er een mooi jaar van te maken. Hierbij hebben we wel het besef dat dit met ups en downs zal gaan. We hopen dat we af en toe voor verrassingen kunnen gaan zorgen en dat het voor ons een leerzaam jaar zal worden. Verder wens ik al onze tegenstanders een mooi en sportief seizoen.”

 

Reacties