Klaas v/d Ploeg (VV Eenrum):”Bouwen aan de toekomst”

Klaas van der Ploeg
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – De meeste reguliere competities in het amateurvoetbal gaan in het weekend van 19 en 20 september weer los. De trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomend in de standaardklassen hebben er weer zin in en wilden voorafgaande aan de competitie nog wel even poseren en een paar vragen beantwoorden. De tiende trainer in rij is Klaas van der Ploeg. De Winsumer begint aan z’n tweede seizoen bij zondagvijfdeklasser VV Eenrum.

Van der Ploeg (58) was 12 jaar jeugdtrainer alvorens hij bij de senioren aan de slag ging. Hij is inmiddels 26 jaar hoofdtrainer en was dat onder andere bij Corenos, Hunsingo en FC LEO.

In Eenrum beschikt de Winsumer oefenmeester over een selectie van 18 spelers. Sybolt Lindenbergh, Nick Rijzinga, Quincy Dijkstra, Sander Smit, Mathijs Voos en Alex Plat stopten met veldvoetbal of verkasten naar elders. Nieuw binnen de selectie zijn Bryan Meijer (clubloos) en Anton Brontsema (terug na 1 jaar gestopt te zijn).

Doelstelling voor dit seizoen?

“Bouwen aan de toekomst met de selectie welke in 2 jaar tijd een grote wijziging heeft ondergaan. We zoeken naar de invulling van de posities en de speelwijze. Talent is aanwezig en krijgt de tijd om zich te ontwikkelen. De mate van de ontwikkeling van de spelers is medebepalend hoe de speelwijze zal gaan worden gedurende het seizoen.”

Kampioenskandidaat?

“Heb nog geen inzicht over de kwaliteiten van onze tegenstanders.”

Wil je nog iets kwijt?

“Een groot compliment aan iedereen die heeft meegewerkt aan de realisatie van de renovatie van het sportpark. Als trainer en spelers is het fantastisch om op een prachtig nieuw grastrainingsveld te mogen trainen, voorzien van uitstekende LED-verlichting. Ook het nieuwe hoofdveld geeft een heerlijk gevoel om op te mogen spelen. Verder wens ik iedereen een mooi en gezond voetbalseizoen toe.”

Reacties