Remy van der Wal (SV Bedum):”Niet gepast om hoog van de toren te blazen”

Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – De meeste reguliere competities in het amateurvoetbal gaan in het weekend van 19 en 20 september weer los. De trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomend in de standaardklassen hebben er weer zin in en wilden voorafgaande aan de competitie nog wel even poseren en een paar vragen beantwoorden. De dertiende trainer in rij is Remy van der Wal. Voor de Bedumer wordt het z’n vierde seizoen bij de plaatselijk zaterdagtweedeklasser in z’n woonplaats.

De 43-jarige Van der Wal is 12 jaar trainer en was voor SV Bedum werkzaam bij CVVB en De Pelikanen, beide verenigingen bestaan door fusies niet meer.

SV Bedum heeft voor het komend seizoen een selectie van 22 spelers. Wilco Stolwijk, Jordy van Haag, Bart Apotheker, Jake Smit, Thijs Helder en George Deuling verlieten de club of deden een stapje terug. Nieuw in de selectie zijn Maikel Hoormann (vv Winsum), Patrick Venema (GVAV Rapiditas), Roy Mertens (Oranje Nassau), Robin ten Kate (2e selectie) en Guus Rozema (JO19-1).

“Wij hebben een groep die dicht bij elkaar zit. De concurrentie is groot. Dit komt het niveau ten goede, zowel op de trainingen maar ook in de wedstrijden, iedereen zal het maximale moeten presteren in de wedstrijden”, aldus Remy van der Wal.

Doelstelling voor dit seizoen?

“Gezien de klassering van vorig jaar is het voor ons niet gepast om hoog van de toren te blazen. Wij zullen na de eerste 6 wedstrijden kijken hoe wij ervoor staan. Hierna zullen wij zien wat reëel voor ons is.”

Kampioenskandidaat?

“Wij spelen in een zware competitie met veel ploegen die aan elkaar gewaagd zijn, maar ploegen zoals Gorecht, LTC, Gramsbergen zullen de grootste kanshebbers zijn.”

Wil je nog iets kwijt?

“Ik hoop dat wij dit seizoen gewoon uit kunnen spelen. En dat wij als team een goede start maken in de competitie.”

Reacties