Henk Alssema (SIOS) wil publiek vermaken

Henk Alssema
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – De meeste reguliere competities in het amateurvoetbal gaan in het weekend van 19 en 20 september weer los. De trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomend in de standaardklassen hebben er weer zin in en wilden voorafgaande aan de competitie nog wel even poseren en een paar vragen beantwoorden. De veertiende trainer in rij is Henk Alssema. De Winsumer begint aan z’n tweede seizoen bij zaterdagvierdeklasser SIOS.

Alssema (46) is al 25 jaar trainer en trainde jeugd, dames en senioren. Voordat hij bij SIOS tekende was hij werkzaam bij VV Aduard 2000.

In Sauwerd heeft de 46-jarige Alssema de beschikking over een selectie van 18 spelers; daarin zitten niet meer Mike Wijma (stapje terug) en Dennis Ezinga (werk). Nieuw zijn Reinder Haaksema (vv Winsum 1), Menno Dijkstra (vv Winsum 2), Duncan Torrenga (Rood Zwart Baflo), Rindert Havinga (De Fivel) en is Bouke Bolt terug van lang blessureleed.

Doelstelling voor dit seizoen?

“Meedoen in de Top 3-5 van de 4e klasse C, meedoen om een periodetitel.”

Kampioenskandidaat? 

“SV Lycurgus , Mamio.”

Wil je nog iets kwijt?

“VV SIOS, een mooie familiaire vereniging, waarbij we met de nieuwkomers elke zaterdag met 3 senioren teams kunnen voetballen. Hierbij komt  “Succes Is Ons Streven” als een mooie uitdaging en realiseerbaar feit. De Vrouwen hebben ook enige versterking gekregen, waarbij hier ook geldt dat Vr1 ook met een mooi team in de 2e klasse kan gaan voor lijfsbehoud.”

“De 4e klasse C blijft een mooie competitie, met diverse verengingen uit de omgeving, wat zorgt voor verbinding en gezelligheid in de weekenden. Ook blijkt het altijd lastig te zijn om uit de 4e klasse te komen. Met deze huidige selectie (als iedereen fit en gezond is en blijft) kijken de tegenstanders wellicht anders tegen vv SIOS aan. De kunst aan ons hiermee goed om te gaan, elke zaterdag ons eigen spel blijven spelen en het publiek vermaken. Het mooiste is toch 4-3 winnen, met leuke en attractief voetbal !!”

 

 

Reacties