Ook geen voetbal bij Rood Zwart Baflo dit weekend

Het hek gaat dit weekend dicht
Het hek gaat dit weekend dicht
Foto: HogelandNieuws

BAFLO – “We zien om ons heen en we lezen in de media dat het aantal besmettingen met het Covid-19 virus nog steeds toenemen. Dat vraagt van besturen van onder andere voetbalverenigingen om heel alert te zijn op besmettingen die de club kunnen raken. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Daarom bekijkt het bestuur van week tot week hoe groot de besmettingskans op de club is. Voor nu is besloten om dit weekend niet te spelen”, aldus RZB-voorzitter Piet Wieringa.

Zoals al eerder bekend is gemaakt zijn de dames 7×7 en de heren 35+ uit de competitie genomen, omdat het risico van het spelen in toernooivorm voor de leden onacceptabel groot is. Daarnaast kwamen er steeds meer verzoeken van de senioren om wedstrijden uit te stellen in verband met de heersende pandemie.

Piet Wieringa: “We hebben helaas moeten constateren dat een aantal van onze leden getest zijn cq moeten worden op besmetting. We weten nu al dat niet alle testuitslagen voor zaterdagmiddag bekend zullen zijn. We willen geen onnodige risico’s nemen en nemen onze verantwoordelijkheid. We willen onze leden niet onnodig belasten met zorgen omtrent een eventuele kans op besmetting.”

Het bestuur heeft daarom besloten om alle wedstrijden voor het dit weekend af te gelasten. Ook het sportpark van Rood Zwart Baflo zal gesloten zijn.

Eerder vandaag maakte VV Eenrum – de andere rood-zwarte club op het Hogeland – al bekend dat het sportpark in Eenrum i.v.m. corona tot en met 18 oktober gesloten is. Lees hier

Cookieinstellingen