Winkhem herpakt zich tijdig en wint

GRONINGEN – In wat mogelijk de laatste wedstrijd in de komende tijd wordt, wist Winkhem zich op conditie langs zijn opponent te vechten. Zowel op de bank als in het veld was alle scherpte nodig om het geslepen team van Olympia er onder te krijgen. Hoewel de gastheren een riante voorsprong namen, won Winkhem terecht met 2-3.

Met enkele afwezige spelers en zonder coach, was er weinig variatie in de tactiek aan te brengen voor Winkhem. Winkhem startte de wedstrijd sterk door veel ballen resoluut af te maken in de aanval. Olympia kwam overtuigend terug door een mentaal spelletje van afleiding te spelen.

Met veel onder het net gepraat en een twijfelachtig acterende teller/coach, wist Olympia Winkhem uit de wedstrijd te halen. In rap tempo stond Winkhem dan ook achter en leek het een sombere avond te worden in Groningen, 2-0 (25-20 , 25-23)

In de derde set werd bepaald of Winkhem terug kon komen of dat de wedstrijd naar de gastheren zou vallen. Met één wisseling in het team gingen de mannen uit Winsum opnieuw vol aan de bak.

Met vier ingrepen op een foutieve telling wist Winkhem een set terug te pakken en kwam de focus te liggen op een vijf setter voor Winkhem. In de wetenschap dat Olympia al heel wat jaren samen speelt, kon Winkhem zijn kans pakken door vol in te zetten op doorzettingsvermogen en conditie. Dit pakte goed uit en Winkhem nam het initiatief over van Olympia.

Zo trok Winkhem de winst naar zich toe in de afsluitende drie sets (21-25 , 18-25 , 10-15) en zette het de positieve lijn door voor lijfsbehoud, 3-2 winst.

In afwachting op wat er landelijk besloten wordt rond amateur wedstrijden, is het onduidelijk of Winkhem spoedig een duel zal spelen. Op papier staat er vrijdag 16 oktober een uitwedstrijd gepland in Leek. Het sterk spelende SC Rodenburg is dan de tegenstander om 20:45 uur.

Tekst + foto: Jaap Bouwman