Blog wethouder Bert Westerink: Baflo Bil(l)

Foto: WinsumNieuws

Baflo Bil(l)

Blog wethouder Bert Westerink, 19 april 2017

Afgelopen weekeinde werd de Ladies-versie van de Amstel Gold Race verreden. Via Facebook zocht men daarvoor ‘rondemisters’. “Knappe, lekkere mannen” aldus tourdirectrice Leontien Van Moorsel. Hier (https://youtu.be/Sf-z7oquYPM ) lichten de rensters de gewenste eigenschappen nader toe: ‘brede schouders’, ‘billen hebben’, ‘benen scheren’ en uiteraard ‘moet kunnen kussen’.

Donderdagochtend 6 april. Stationsweg Baflo. Vlagen straffe wind waaien me door de kuif. Maar het is droog; belangrijk voor de meiden om wie ik hier ben. Eerst even bij Goedkopekoffiebekers langs. Sinds het bedrijfsbezoek van burgemeester en wethouders in november, in combinatie met smederij/Tuintechniek Norg (‘Oet Bavvelt’), heb ik hun verhaal aan menigeen verteld: bedrijf gestart in Stad, uit de jas gegroeid, de ruimte gevonden in Baflo. Met zulke ambassadeurs heeft Hoogeland geen Promotiebudget nodig.

Maar 6 april wordt Baflo ‘gepromoot’ door de HealthyAgeing-Tour. In hun bont gekleurde outfits omzwermen wielrensters de gestalde ploegleidersauto’s. Dartelend op lichte pedaaltred… Ik hoef hen maar te volgen om op de hoek W. de Zwijgerstraat/Havenstraat te geraken. Daar word ik geacht de dames-junioren weg te schieten. In mijn loopbaan is me dat twee keer eerder gevraagd. Geloof het of niet… beide keren ging het startpistool niet af. Als me dat weer treft ga ik heel hard “PANG” roepen. Die tip kreeg ik ‘es van een collega die hetzelfde overkwam, maar opgewekter in het leven staat. Overigens reden de renners destijds gewoon weg… namelijk op aangeven van de man met de chronometer. Op diens “vijf, vier, drie, twee, één, start” moest ik zelf ook letten voor het overhalen van de trekker. Nep dus, zo’n schot. Tsja, het wethouderschap is niet zelden een theatrale aangelegenheid.

Aan de Bafloër meet verloopt alles volgens plan. Het schot is oorverdovend en zelfs beslissend: een man-met-chronometer is niet te bekennen. Wel voormalig Lopster collega Meindert Schollema. Altijd al een sportieve vent. We drinken koffie en praten bij in het dorpshuis. In healthy ageing oftewel ‘gezond ouder worden’ mogen we ons beiden verheugen. Het kan echter niet verhelen dat de eigenschappen voor rondemister ons zijn ontvallen. Een startschot oké, maar voor het betere zoenwerk bestelt men jongere goden…


Later, ergens in de middag, komt een tweet door van Harmannus Blok (38): “Ploegentijdrit @Healthyageingtr in #Baflo eo van start. Nu rondje in volgauto. Straks de mooie taak om de dames te huldigen.”

Cookieinstellingen