Nieuwsbrief ontwikkeling centrumplan

Foto: WinsumNieuws

Ontwikkeling Stedenbouwkundig plan  Rho Adviseurs voor Leefruimte heeft van de stuurgroep opdracht gekregen voor het opstellen van een stedenbouwkundig plan en een beeldkwaliteitsplan voor het centrum van Winsum. Een duidelijk samenhangend ruimtelijk wensbeeld is nuttig, zowel voor de ondernemers als voor de gemeente. Het biedt een leidraad voor de toekomst om ontwikkelingen te kunnen koppelen, en de kwaliteit (gebouwd en ongebouwd) te kunnen toetsen en borgen. Het stedenbouwkundigplan wordt met input van belanghebbenden vastgesteld. Ideeën van de ondernemers kunnen zichtbaar worden gemaakt en vertaald in ruimtelijke voorstellen voor het centrum.

 

Ontwikkeling Boogplein en uitvoeringsbudget

Het raadsvoorstel: ‘Krediet voor de uitvoering van de verordening versterking centrum Winsum’ is gereed voor bespreking in de gemeenteraad. Zodra de gewenste duidelijkheid over de invulling van het Boogplein er is zullen we u daarover informeren.

De stuurgroep is er veel aan gelegen om de stukken zo vlot mogelijk ter besluitvorming aan de gemeenteraad voor te leggen.

Toeristische- recreatieve visie Winsum dorp

Op 10 mei j.l. is een aantal toeristisch – recreatieve ondernemers aan de slag gegaan met de ontwikkeling van de Toeristische- en recreatieve visie voor het dorp Winsum. In de eerste bijeenkomst zijn we gestart met een brainstormsessie, waarin we successen en tegenslagen hebben benoemd. Tijdens de sessie gingen ondernemers daarna aan de slag met vragen als:

Wat gaat er echt goed qua recreatie en toerisme in Winsum en hoe kunnen we dit verder versterken? • Wat gaat er nu minder goed op het gebied van recreatie en toerisme en hoe kunnen we dit verbeteren? • Wat zijn de kernkwaliteiten van Winsum en hoe kunnen we deze beter benutten?

 

Naar voren is gekomen dat Winsum de authenticiteit van het dorp door bezoekers van buitenaf wordt gewaardeerd. De cultuurhistorische waarde van het dorp met haar oude panden moet kan echter beter erkend worden door ondernemers en inwoners van het dorp. Deelnemers waren het erover eens dat er voldoende potentie is voor het dorp Winsum, maar dat kansen en mogelijkheden op dit moment nog onvoldoende worden benut. Ondernemers moeten elkaar beter en sneller weten te vinden en er kan meer en beter samengewerkt worden.

We hebben u gemist! Het deelnemersaantal van de eerste brainstormsessie viel tegen, toch was er dankzij de enthousiaste inzet van de aanwezigen wel genoeg om over te praten. Graag willen wij u nogmaals attenderen op de tweede brainstormsessie en verzoeken wij u zich hiervoor  aan te melden. Het versterken van recreatie en toerisme in ons dorp kunnen wij niet alleen, daar hebben wij u voor nodig! Met het oog op de herindeling is nu ook een goed moment om na te denken over welke positie wij willen innemen op toeristisch- en recreatief vlak in het Hogeland.

Brainstorm 14 juni

Op 14 juni a.s. vindt de tweede sessie voor de ontwikkeling van de Toeristische- en recreatieve Visie voor Winsum plaats. Deze sessie bouwt voort op de uitkomsten uit de eerste sessie. Doel van deze bijeenkomst is om te komen tot een duidelijke positionering. Waar willen we met z’n allen naartoe, welke positie moet Winsum innemen in de omgeving en hoe kunnen we dit realiseren? Het doel van de avond wordt het concretiseren van een aantal acties en activiteiten. De input van de eerste en tweede bijeenkomst wordt vervolgens verwerkt in een toeristisch-recreatief actieplan.

Wilt u (als toeristisch – recreatieve ondernemer in Winsum) deelnemen aan de tweede sessie? Dan kunt u zich aanmelden via:

https://toeristischevisieontwikkelingwinsum.eventbrite.nl

Het wachtwoord waarmee u zich kunt aanmelden is: centrumontwikkeling

Wij zien u graag op 14 juni a.s.

Met vriendelijke groet, Stuurgroep Centrumplan Winsum

 

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen