Besluitenlijst college van burgemeester en wethouders Eemsmond

Foto: Gemeente Eemsmond

Besluitenlijst college van burgemeester en wethouders 24 januari 2018 (week 4)

Besluit van college van burgemeester en wethouders

  1. Intrekken last onder dwangsom (42940)

Het college besluit een last onder dwangsom aan de eigenaresse van een perceel aan de Katershorn in Warffum in te trekken.

  1. Financieringsvorm inspanningen gaswiningsdossier (42196)

Het college gaat akkoord met het doorsturen van de raadsmemo ‘Financieringsvorm inspanningen gaswinningsdossier’ in relatie tot kosten WO-DEAL.

  1. Afwijzen verzoek om handhaving bijenspat (42619)

Het college besluit het verzoek om handhaving m.b.t. een bijenhouderij aan de Schaapsweg in Warffum af te wijzen.

  1. Overeenkomsten gunning inkoop basisondersteuning (43326)

Het college besluit de opdracht Basisondersteuning Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum 2018-2021 definitief te gunnen aan Tinten voor maatschappelijk werk en welzijnswerk (perceel 1), jongerenwerk (perceel 2) en cliëntondersteuning (perceel 3).

  1. Besluit op bezwaar Inventarisatie Hefswalsterweg in Uithuizermeeden (29512)

Het college verklaart een bezwaar op een brief van het college van burgemeester en wethouders over de inventarisatie van een pand aan de Hefswalsterweg in Uithuizermeeden, niet-ontvankelijk.

  1. Stolpersteine in Warffum (42796)

Het college besluit alle te leggen Stolpersteine in Warffum door de Werkgroep Stolpersteine Warffum met € 60,- per steen te subsidiëren.

  1. Ontwerp bestemmingsplan Heliport start- en landingsplaats (44421)

Het college besluit het ontwerp bestemmingsplan “Heliport starten landingsplaats”, het Milieueffectrapport en de daaraan ten grondslag liggende onderbouwingen, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, ter visie te leggen.

  1. Ontwerpbestemmingsplan locatie voormalige brandweerkazerne (44415)

Het college stemt in met het facetbestemmingsplan voormalige brandweerkazerne Usquert en legt dit voor aan de wettelijk overlegpartners, waarna het bestemmingsplan vervolgens als ontwerp ter inzage wordt gelegd

 

 

  1. Afvalscheiding door biobak (37023)

Het college neemt kennis van het aanbieden van biobakjes aan huishoudens in de gemeente Eemsmond om een betere afvalscheiding te realiseren en zo bij te dragen aan de VANG doelstellingen. Uit sorteerproeven blijkt dat circa 30% van het grijze restafval in Eemsmond bestaat uit groente- en fruitafval. Doormiddel van het biobakje kan dit groene keukenafval makkelijk gescheiden worden.

  1. Aanpak woonoverlast, wijziging APV (42170)

Het college besluit: De gemeenteraad voor te stellen artikel 2:79 Woonoverlast lid 1 en 2 als bedoeld in artikel 151d Gemeentewet toe te voegen aan de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Eemsmond 2014. Kennis te nemen van de regels wet aanpak woonoverlast BMWE-gemeenten en voor kennisgeving aan te bieden aan de gemeenteraad.

Toelichting: Op grond van de nieuwe Wet aanpak woonoverlast kan de gemeenteraad woonoverlast tegengaan door bij verordening vast te leggen dat een gebruiker van een erf of woning zorgt dat er geen ernstige en herhaaldelijke hinder voor omwonenden veroorzaakt wordt. De gemeenteraad kan regels stellen aan de bevoegdheid van de burgemeester om een gedragsaanwijzing te geven in de vorm van een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom.

  1. Continuering dienstverlening Ondernemershuis 2018 t/m 2020 (44046)

Het college stemt in met het continueren van de dienstverlening van het Ondernemershuis Noord-Groningen voor de jaren 2018 tot en met 2020.

  1. Energie- en CO2-monitoring 2013-2016 (43905)

Het College neemt kennis van de Energie- en CO2-monitoring Gemeente Eemsmond 2016. Het rapport wordt ter informatie aan de gemeenteraad ter beschikking gesteld. In aanloop naar de gemeentelijke herindeling wordt de wijze van Energie- en CO2- monitoring voor de nieuwe gemeente Het Hogeland verkend.

  1. Continuering dienstverlening IWCN (44095)

Het college stemt in met de continuering van de dienstverlening door het IWCN voor de periode 2018 tot en met 2020.

Toelichting: Met ingang van 2015 verricht het International Welcome Center North (IWCN) diensten voor de gemeente Eemsmond daar waar het gaat om buitenlandse werknemers van internationale bedrijven. Door bemiddeling van het IWCN kunnen veelal hoogopgeleide medewerkers van internationale bedrijven sneller starten met hun werkzaamheden dan dat de gemeente dit zelf doet. De huidige overeenkomst loopt tot en met 2017. Met deze verlenging van 2018 tot en met 2020 worden de diensten van het IWCN gecontinueerd.

Cookieinstellingen