Vissen die het moeilijk hebben? Bel de gemeente

Foto: Harald Bouman

EEMSMOND – Ziet u vissen in nood, meld het bij gemeente Eemsmond op 0595-437555, ook buiten kantooruren.

Samen spannen we ons in om vissterfte door droogte zoveel mogelijk tegen te gaan.

De aanhoudende droogte heeft gevolgen voor de waterstanden in vijvers en sloten. De afgelopen dagen zijn er in de gemeente Eemsmond een aantal vijvers succesvol bijgevuld. Om vissterfte te voorkomen hebben we uw hulp nodig. Ziet u naar lucht happende vissen of vijvers die dreigen droog te vallen. Laat het ons weten! Dat kan via 0595-437555, ook buiten kantooruren.

Vers water – De Waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest en de Sportvisserij Groningen-Drenthe hebben de handen ineen geslagen om vissterfte tegen te gaan. Samen met boeren in de omgeving zorgen zij dat er vers water in de vijvers en sloten wordt gepompt. Water uit waterwegen die door de Waterschappen op peil worden gehouden.

Vrijwilligers –  Ook de gemeente Eemsmond probeert samen met een netwerk van vrijwilligers gemeentelijke vijvers bij te vullen en te beluchten. “Afgelopen weekend werden we al door oplettende bewoners gewezen op vissen die het moeilijk hadden en konden we gelijk actie ondernemen. Daar ben ik heel blij mee. Wij zijn alert maar zien niet alles. Dus geef ons een seintje, dan spannen we ons er samen voor in dat zo min mogelijk vissen sterven door de droogte”, zegt wethouder/locoburgemeester Harald Bouman.

 

Cookieinstellingen