Afvalinzameling rond kerst & jaarwisseling in Winsum

Foto: HogelandNieuws

WINSUM – In verband met de aankomende kerstdagen en de jaarwisseling gelden er enkele wijzigingen in de gemeente Winsum qua afvalinzameling.

Op dinsdag 25 december, woensdag 26 december en dinsdag 1 januari wordt er geen afval ingezameld. De afvalinzameling van de groene container vervalt op 25 en 26 december. De afvalinzameling van de grijze container verschuift naar zaterdag 29 december.

De inzameling van afval blijft de komende jaren ongewijzigd. U kunt uw groene en grijze container aanbieden op de dagen die u gewend bent en voor het storten van grof huis- en tuinafval maakt u gebruik van de milieustraat waar u nu ook heen gaat. Dat betekent dat inwoners van Winsum ook volgend jaar terecht kunnen bij de milieustraat van Afvalbeheer Noord-Groningen aan de Westerhornseweg 22 in Usquert. Deze milieustraat is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 16.00 uur en op de eerste zaterdag van de maand van 8.00 tot 12.00 uur.

De gemeentewerven van de vier gemeenten blijven open. De depots voor klein chemisch afval in Winsum, Bedum en Leens blijven bestaan. Voor de openingstijden van de gemeentewerven kunt u vanaf 2 januari terecht op de website van de gemeente Het Hogeland.

Binnenkort krijgt u van de nieuwe gemeente een afvalwijzer in de bus met uitgebreide informatie over de afvalinzameling voor komend jaar.

Bron: website gemeente Winsum

Reacties