Menteam Lamein krijgt laatste Sportpenning Eemsmond

UITHUIZEN – Menteam Lamein uit Warffum heeft donderdagmorgen uit handen van wethouder Harrie Sienot de sportpenning van de gemeente Eemsmond gekregen.
Menteam Lamein beoefent de paardensport (mennen) op hoog niveau beoefenen. Zo is het team in twee verschillende klassen Nederlands Kampioen geworden. Een bijzondere prestatie in een toch wat onbekendere tak van de paardensport. Reden genoeg voor de jury om deze prestaties te waarderen.

 

De jury van de sportpenning heeft in korte tijd twee nominaties binnengekregen. Roelf Lamein en dochter Hindriëtta Lamein werden voorgedragen.
Bij het beoordelen van de nominaties bleek dat beide genomineerden:
 Bezig zijn met dezelfde sport;
 Lid zijn van menteam Lamein
 Lid zijn van dezelfde familie
 Op hoog niveau in hun sport presteren
De jury heeft daarom besloten om de nominatie samen te voegen en ‘Menteam Lamein’ als de
genomineerde te beschouwen. Menteam Lamein bestaat uit de eerdergenoemde Roelf Lamein, zijn vader, dochter Hindriëtta, zoon Jannick, moeder Trijntje en Lisanne Timmers.

Pater Familias Roelf Lamein vindt de toekenning van de sportpenning de Kroon op een uiterst succesvol jaar.
Roelf: “Het menteam bestaat bij ons uit zes personen, de menner en de grooms (passagiers) en iemand die het voorbereidende werk doet, bij ons is dat mijn vader. Er zijn verschillende klasses, maar we zijn in Gaasterland Nederlands kampioen geworden met 4 Welsh- pony’s voor het.rijtuig. Een wedstrijd bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een vaardigheidsproef en de marathon. De marathon gaat over 20 kilometers. We gebruiken dan een marathonwagen. De proef bestaat uit twee onderdelen: de uithoudingsproef en de hindernisbaan. Ik ben al vanaf mijn achtste bezig met de paardensport. Elf jaar geleden ben ik gaan mennen, eerst met twee pony’s voor de kar en vijf jaar geleden ben ik overgestapt naar vier. Dit jaar viel alles voor het team op z’n plek. Niet alleen ik werd Nederlands kampioen, maar óók Hindriëtta werd tijdens de Hippyade in Ermelo Nederlands kampioen met haar twee pony’s. Ook teamlid Lisanne reed daar, een hele prestatie als je bedenkt dat zij nog geen jaar ment.
Het geeft een kick om de sport met het hele gezin te doen. Ik vond het mooier dat Hindriëtta kampioen werd dan ikzelf. Met z’n allen trainen, verzorgen en aan wedstrijden meedoen, het is prachtig.”

 

Het was de laatste keer dat de Eemsmondse sportpenning uitgereikt werd.

Hieronder een filmpje van team Lamein tijdens NK SMW Gaasterland 2018

Cookieinstellingen