vv Winsum VR1 met lege handen na matige wedstrijd

SNEEK – Vergeleken met vorige week was het weer een stuk beter. De zon scheen, de temperatuur was goed en ook het gevoel was goed bij de technische staf. Er was lekker getraind deze week, zelfs op het kunstgras bij Mamio. Minke en Nina waren door vakantie afwezig, dus Neil moest hier en daar wat puzzelen maar het gevoel dat we 3 punten mee zouden nemen uit Sneek was er wel. Soms lopen dingen echter toch anders dan je hoopt, zo ook vandaag.

We begonnen goed maar zakten na 10 minuten in. Er werd verkeerd gelopen, ruimtes werden weggegeven en er werd matig gevoetbald. In de 12e minuut werd er niet goed uitverdedigd en door het kunstgras stuiterde de bal omhoog in de 16 meter tegen de handen van Sabine. De jonge scheidsrechter (17) kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Ondanks dat Willisa naar de goede hoek ging en de bal nog raakte, verdween hij tegen het net en stond de 1-0 op het scorebord.

SVO Sneek is een team waar we het thuis ook al moeilijk mee hadden. De 1e helft kregen zij 6 corners toebedeeld terwijl wij er maar 1 hadden. Dat zorgde voor ons doel weer voor de nodige spanning. Gelukkig werden de kansen niet benut, waardoor we met een 1-0 achterstand de rust in gingen. Er was dus nog van alles mogelijk en in de rust werd de tactiek besproken voor de 2e helft.

Na 3 minuten in de 2e helft moest Berber worden gewisseld vanwege een blessure en kwam Jasmin voor haar binnen de lijnen. Winsum werd wel wat gevaarlijker in de 2e helft en het kreeg ook een aantal kansen. De grootste kans was in de 54e minuut voor Anouk na een pass van Jolien. Anouk probeerde op de achterlijn de bal in het doel te krijgen maar helaas voorkwam een speelster van Sneek met een sliding dat de score gelijk getrokken kon worden en zo verdween de bal over de achterlijn. In de 65e minuut was het Marlies die van afstand een schot op het doel van Sneek loste, maar deze ging net naast. Een minuut later was het SVO Sneek die de stand vergrootte. Zij speelden een kans prima uit en kwamen 1-op-1 met Willisa die deze bal ook niet meer kon keren: 2-0.

In de 71e minuut werd Marlies gewisseld voor Kim, maar ook dit leidde niet tot een omslag. Erger nog, een minuut na de wissel werd de score wederom vergroot door Sneek. Met een prachtig geplaatst schot verdween de bal in de verre hoek en buiten het bereik van Willisa: 3-0. Yvonne werd nog gewisseld voor Indy maar de 3-0 bleef staan en er kwam niets meer bij. Na 91 minuten hield de jonge, goed fluitende scheidsrechter het voor gezien.

Aankomende week moet de focus worden gelegd op de bekerwedstrijd van volgende week tegen BCV Bergum aanvang 14.30 uur in Bergum. Jullie zijn van harte welkom.

Verslag: Johannes Scholtens