vv Winsum VR1 via winst naar derde plaats

ZWOLLE – Zaterdag 16 november was het vroeg op voor de dames van Winsum. Om 09:10 uur vertrokken we, want om 11:45 uur moest er gevoetbald worden in Zwolle tegen Be Quick ‘28 VR2. Een nieuwkomer in de 1e klasse en net als wij in de top 6 van deze klasse. Vanmiddag kon er verschil ontstaan met de onderste regionen bij winst van één van de partijen, want ook de andere teams in de top 6 moesten tegen elkaar.

Neil kon vandaag niet beschikken over Marlies, Lois en Ciska, lappenmand. Ook Dena is nog niet wedstrijdfit maar is zeker herstellend. Gelukkig was ze er wel samen met haar moeder om ons aan te moedigen en voor mij de notities te maken voor dit verslag. Neil had Anouk Uil van dames 2 bereid gevonden om met ons mee te gaan als extra wissel.

De wedstrijd begon 10 minuten later omdat de scheidsrechter niet kwam opdagen en er een vervanger moest worden gezocht. Gelukkig waren er 2 personen binnen de club die de wedstrijd wel wilden leiden en dat ging zonder moeite. Om 5 voor 12 werd er dan afgetrapt naast het stadion van PEC Zwolle en op een prachtige accommodatie. De beginfase was voor Be Quick en zij waren met 2 schoten op doel wat gevaarlijk. Deze schoten konden echter makkelijk worden geweerd. In de 12e minuut was het Willisa die een bal moest weg boksen na een hoekschop van Be Quick. In de 19e minuut was het Winsum dat de score opende. Vanuit een counter kon Anouk de bal op Chantal spelen die de bal op het doel schoot. De bal raakte de paal en via de andere paal ging hij het doel in: 0-1. Vijf minuten later had Chantal de kans op de 2-0 echter kon ze niet het gaatje vinden om de bal achter de goalie van Be Quick te plaatsen. Zo bleef het tot de rust gelijk op gaan met beide teams, die allebei deze middag graag wilden voetballen. Tot aan de rust veranderde dan ook niks meer aan de stand en was het 0-1 voor Winsum.

Bij aanvang van de 2e helft begon Be Quick gelijk met druk zetten. De linksbuiten van Be Quick kwam makkelijk langs Indy en kwam daardoor 1-op-1 met Willisa. Maar deze kon redding brengen en de bal werd vervolgens door de verdediging weggewerkt. In de 1e fase van de 2e helft was Winsum niet heel sterk aan het voetballen en werd er veel balverlies geleden. Maar in de 11e minuut was het Berber die een afstandsschot van haar net over het doel van Be Quick zag gaan. Neil ging over tot wisselen. Annie moest plaats maken voor Linda en even later werd Jolien vervangen door Minke. Ondanks de verse krachten bleef Winsum wat onrustig in het spel en werd de bal te vaak ingeleverd bij de tegenstander. Na een half uur werd ook de leeg gespeelde Chantal vervangen en mocht Anouk haar debuut maken bij VR1. De beste kans voor Winsum om de 0-2 te maken was in de slotfase en lag op de voet (been) van Linda. In de 45e minuut van de 2e helft kreeg Winsum een corner die genomen werd door Minke. De bal belandde bij de 2e paal waar Linda de bal op de paal schoot. Gelukkig floot de interim scheidsrechter even later voor het einde van de wedstrijd en kon Winsum de 3 punten mee nemen richting Winsum.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen DZC ‘68 uit Doetinchem, de verste uitwedstrijd van het seizoen, om 16.15 uur. Ook dan hopen we de goede flow vast te houden en de 3 punten mee naar Winsum te nemen.

Verslag: Johannes Scholtens