Bevrijdingsliederenconcert met Vocal Ensemble A Capelli 5 mei: Torenkerk

Het Vocaal Ensemble A Capelli uit Groningen zal op 5 mei , aanvang 19.30 uur in de Torenkerk in Winsum een bevrijdingsliederenconcert ten gehore brengen.
Dit gerenommeerde koor heeft onlangs nog een bijzonder passieconcert gegeven in de kerk van Zuurdijk. A Cappelli zingt doorgaans een divers programma, met onder meer werken uit de zestiende eeuw (Lassus en Sweelinck), maar het zwaartepunt ligt op romantische muziek.
Mendelssohn schreef zeer veel geestelijk koormuziek, waarbij hij vaak teruggreep op muziek uit de barok.

De Stichting Feesten en Herdenkingen is er trots op dat zij met financiële steun van de gemeente en van de Wierdastichting er in geslaagd is op 5 mei een divers bevrijdingsprogramma voor het dorp en wijde omgeving aan te bieden, de gehele dag voor jong en oud en zo ook met een toepasselijk optreden van het Vocaal Ensemble A Capelli (zie foto).

Het koor heeft daarom speciaal voor het optreden in Winsum bevrijdingsliederen ingestudeerd en het belooft voor de liefhebbers van koormuziek, maar zeker ook voor degenen die minder frequent met koormuziek in aanraking komen, een bijzondere gebeurtenis te worden, waarover nog lang zal worden nagepraat. In de pauze zal Dirk Stavenga het kerkorgel bespelen.

Mede gezien de verkregen bijdragen van gemeente Winsum en van de Wierdastichting heeft de Stichting Feesten besloten geen entree te vragen, maar te volstaan met een deurcollecte, die we overigens van harte bij u aanbevelen.
U krijgt bij de ingang van de kerk een programma aangeboden met een vertaling in het Nederlands van alle bevrijdingsliederen.

Welke liederen zingt Vocaal Ensemble A Capelli?

Het gehele repertoire zal die avond bestaan uit de volgende werken. Mendelssohn – Verleih uns Frieden, Mendelssohn – Am Himmelsfahrtstage (uit Sechs Sprüche), Schütz – Verleih uns Frieden, Ohtmeyer – Verleih uns Frieden, Mendelssohn – Psalm 100, Mendelssohn – Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren, Mendelssohn – Zum Abendsegen, Sweelick – Psalm 96, Duruflé – Notre Père, Lassus – Illumina oculos meos, Bruckner – Tantum ergo, Liszt – Salva regina. Wegens de te verwachten belangstelling adviseren wij u op tijd in de kerk aanwezig te zijn. Voor vragen kunt u terecht bij Kunny Wieringa, tel. 442645 en Dick Sennema, tel. 442562, bestuursleden van de Stichting Feesten en Herdenkingen.

Cookieinstellingen