Sterk spel Winkhem tegen Lycurgus beloond

Opnieuw speelde Winkhem een wedstrijd tegen een directe concurrent, ditmaal was Lycurgus uit Groningen op bezoek. Winkhem stond, door afwezigheid van coach Miedema, onder leiding van gelegenheidscoach Hans de Vries. Door sterk spel won Winkhem heel gedegen van Lycurgus, 3-1.

Eerste set

Lycurgus speelde tot aan deze speelronde sterk mee in de 1e klasse B. Het had ook bijna al haar wedstrijden gewonnen. De mannen van Winkhem waren blij verrast dat ondanks eerdere afmeldingen toch de voltallige selectie beschikbaar bleek te zijn. Dat toont wel de bereidwilligheid om het team draaiende te houden. Vanaf de eerste minuut was dat goed zichtbaar. Door sterke serve series werd Lycurgus meteen vast gezet. Lycurgus werkte zichzelf tegen door veel eigen kansen om zeep te helpen. Winkhem overklaste Lycurgus door met 25-13 te winnen.

Tweede set

De tweede set startte een tikje stroever. Met een lichte voorsprong en sterker spel van de Groninger mannen, bleef het iets spannender. Hans Kamphuis had zijn serve goed in de vingers en maakte in deze set het verschil. Hiermee kwam Winkhem op een comfortabele 2-0 voorsprong door ook deze set te winnen, 25-17.

Derde set

In set drie was het tijd om door te wisselen. Het is een risico om wisselingen in een soepel scorend team te doen, en dat gebeurde nu helaas ook. Het ritme werd iets verstoord. Men moest op zoek naar een nieuwe afstemming. Dit verliep steeds beter maar een kleine achterstand bleef op het scorebord staan. Ook het terug wisselen sorteerde geen positief effect meer en helaas verloor Winkhem hier een set, 22-25.

Vierde set

De laatste set werd weer vol vertrouwen gespeeld en al snel was duidelijk dat Lycurgus het onderspit ging delven. Vooral bij de pass vielen ze door de mand en ook op mid speelden ze tegen zichzelf. Winkhem won overtuigend met 25-16 en heeft door sterk spel goed aan het puntensaldo kunnen werken.

Volgende wedstrijd

Volgende week dinsdag 12 december is er opnieuw een thuiswedstrijd. Olympia komt dan op bezoek. Om 20:30 uur spelen de mannen in de zaal van het AOC aan de Onderdendamsterweg.