Première “Een Oresteia” door IOVIVAT

Foto: Iovivat Garnwerd

GARNWERD/OOSTUM – Op donderdag 9 februari is de voorstelling “Een Oresteia” in première gegaan, gespeeld door Rederijkerskamer IOVIVAT uit Garnwerd.

Het klassieke Griekse verhaal van Aischylos is grondig bewerkt en geregisseerd door Gerro Dijk, die hiermee hoopt af te studeren aan de Opleiding Theaterregie Groningen.

Het stuk verhaalt de gebeurtenissen na de Trojaanse oorlog van de Griekse koning Agamemnon en zijn familie . Na 10 jaar oorlog komt Agamemnon thuis. Elektra en Orestes wachten vol spanning op hun vaders terugkeer naar Mykene. Zij zijn blij. Hun moeder is niet zo blij. Klytaimnestra heeft haar man nooit kunnen vergeven dat hij hun oudste dochter Iphigineia heeft geofferd voor wat wind.  Zij zint op wraak…

Vanaf de oudste tijden wordt er al gedood. Mannen doden vrouwen. Moeders doden kinderen. Een kind wordt als zijn ouders. Wraakzucht verandert slachtoffers in daders. Gedood wordt er in een ketting van moorden. De vraag is niet of, maar wanneer, deze ketting Mykene aan zal doen….

De voorstelling wordt nog gespeeld  op 15, 16, 17 en 18 februari in het prachtige kerkje van Oostum, aanvang 20.30 uur. Entree: € 10,-

Reserveren is noodzakelijk in verband met het beperkte aantal zitplaatsen en kan via www.iovivat.info

 

Cookieinstellingen