Ontwikkelaar stopt met Boogplein

“Onvoldoende vraag naar winkelruimte op deze  locatie” 

Ontwikkelaar Doornbos Vastgoed ziet af van de ontwikkeling van het Boogplein in Winsum. Samen met dit bedrijf heeft de gemeente Winsum zich de afgelopen anderhalf jaar ingespannen voor het vlot trekken van de ontwikkeling van een woonwinkelcomplex. 
De ontwikkelaar constateert dat er op dit moment onvoldoende vraag is naar winkelruimte op deze locatie. 
Intentieovereenkomst
Voor de ontwikkeling van herstructureringslocatie Boogplein in Winsum tekende de gemeente ruim een jaar geleden een intentieovereenkomst met de ontwikkelaar. De gemeente stelde de ontwikkelaar in de gelegenheid om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren en een plan in hoofdlijnen op te stellen. Tijdens het jaar werd er al rekening mee gehouden dat de ontwikkelaar een kleiner bouwplan zou indienen dan de ruimte die het bestemmingsplan geeft, vanwege de huidige markt voor commercieel vastgoed. 
‘Kijken wat we wél kunnen doen’
“Het terugtrekken van de ontwikkelaar is een teleurstelling voor Winsum,” aldus wethouder Jaap Hoekzema. “De ontwikkeling was al heel ver en er was serieuze belangstelling voor de vestiging van winkels op het Boogplein. Het is voor ons dan ook een grote teleurstelling dat het niet is gelukt. De moeilijke vastgoedmarkt voor winkelruimte maakt de ontwikkeling van een project als Boogplein heel moeilijk. Ook de veranderingen in de detailhandel spelen ons parten. Ons standpunt is steeds geweest: we bouwen niet voor leegstand. We moeten nu bekijken hoe we vanuit de huidige werkelijkheid, voor langere en kortere termijn een geschikte invulling aan het Boogplein kunnen geven. We gaan kijken wat we wél kunnen doen op het Boogplein. Het is belangrijk dat deze plek een goede invulling krijgt, omdat het zo centraal in het dorp ligt.” 
Het college van Winsum beraadt zich nu over het vervolg van de centrumontwikkeling. 
Dit jaar komt het college met een plan van aanpak voor het vervolg.
Cookieinstellingen