Tweede bewonersbijeenkomst NAM inspectie Jarino-woningen Winsum.

Duidelijke uitleg van NAM, Arcadis en gemeente Winsum

De afgelopen weken heeft er in Winsum Obergum een grootschalige inspectie van de zogenaamde Jarino-woningen plaatsgevonden. Ingenieursbureau Arcadis heeft in samenwerking met Bouw & Woningtoezicht van de gemeente Winsum alle 105 woningen die er van dit type staan visueel geïnspecteerd. 
Bij het merendeel van de woningen zijn wel aanwijzingen gevonden die aansloten bij het, in het begin geconstateerde bouwkundige gebrek. Met name lichte scheurvorming boven de kozijnen aan de voor- en achterzijde van de woning.
Na aanleiding van de inspecties zijn 13 woningen gestabiliseerd en zijn veiligheidsrisico’s weggenomen. De bewoners konden in hun woning blijven.
Vanaf eind september werd bij minstens 25 woningen aanvullend onderzoek gedaan. 
Grond- en fundering, betonmonsters uit de lateien, conditie van de lateien werden onderzocht om meer te weten te komen over noodzaak tot verbetering en mogelijke herstelmethodieken.
Gisteravond gaf de NAM deze informatie door aan weer een volle zaal belanghebbenden/-stellenden in Zalencentrum De Hoogte. Door middel van sheets werd alles duidelijk gemaakt en er was weer ruimte om vragen beantwoord te krijgen. 
Tevens deelde de NAM mee dat er de komende weken voorbereidingen worden getroffen om de gebreken te herstellen. De woningen worden bloksgewijs aangepakt. De kosten van herstel zijn voor rekening van de NAM
WinsumNieuws-correspondente Quirien Smit sprak van een constructieve avond die door de bezoekers zeer gewaardeerd werd.
Foto´s voor WinsumNieuws: Quirien Smit
Verslag en tekst: Quirien Smit en Cees van de Meent
Cookieinstellingen