29 november Repair Café in Winsum

Repair Café in Winsum met Senseo-special

Op 29 november is het de laatste zaterdag van de maand en dan is het Repair Café in Winsum open. Na ruim anderhalf jaar hebben we laten zien dat er in een behoefte wordt voorzien met het Repair Café. De belangstelling is groot en de waardering van de bezoekers ook. Daarom willen we vanaf 2015 iedere laatste zaterdag open zijn, uitgezonderd juli en december. Dus kom met je broodrooster die het niet meer doet. Met een fiets waarvan het wiel aanloopt, of met een jas waar je knop van af is of je rits kapot. Weggooien? Mooi niet!  Kom, pak daarom die kans om het gerepareerd te krijgen in het Repair Café Het Hogeland.
 
Bij NOVO aan Het Hooge Heem 75 te Winsum, draait het op 29 november as weer allemaal om repareren. Iedereen is welkom, wij maken geen onderscheid, stellen geen voorwaarden. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur uur staan diverse vaklieden klaar: technici, elektriciens, ICT-deskundigheid, naaisters en een timmervrouw/-man helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Op 29 november is er speciale aandacht voor de reparatie van Senseo-koffiezetapparaten. Een gevoelig apparaat blijkbaar, want de reparatiebehoefte is groot. Wij hebben dan extra kennis over deze apparaten in huis.
Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodrooster, lampen, föhn, strijkijzer, kleding, fietsen, speelgoed, koffiezetapparaat, smartphone, laptop, heggenschaar, … alles wat het niet meer doet maakt kans op een geslaagde reparatie. Hiermee willen we samen met jou een bijdrage leveren aan het verkleinen van de afvalberg en dus werken aan de duurzaamheid.
 
Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat zelf repareren, zelf maken, leuk is en vaak heel makkelijk. Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. Te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden dicht bij jou in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot nieuwe en leuke contacten in de buurt.
 
Wil je langs komen om een onderdeel te laten vervangen neem dan zelf zo mogelijk wel het nieuwe onderdeel mee. We hebben geen onderdelen op voorraad. Want ja, welk onderdeel of kleur knop moet het zijn? Zorg er ook voor dat je schone kleding aanbiedt ter herstel.
Wil je alleen maar langs komen voor wat gezelligheid en een kopje koffie? Ook dan ben je welkom op 29 november bij het Repair Café.
Vanaf 2015 iedere laatste zaterdag van de maand.
We willen ons team graag uitbreiden met enthousiaste, handige, reparateurs of reparatricen om minder kwetsbaar te zijn. Mocht jij ook willen meehelpen als vrijwilliger laat het ons dan weten. Dat kan via de Facebookpagina Repair Café Het Hogeland, waar je ons ook kunt liken, of via het emailadres [email protected]
Gewoon bellen met Kees Vissers kan ook: 0595-425599. Tot ziens bij het Repair Café Het Hogeland  waar het draait om duurzaamheid en gezelligheid. 
Cookieinstellingen