Niet-leden ook welkom op ledenvergadering Historische Vereniging

Foto: Historische Vereniging W-O

Op dinsdag 25 oktober 2016 om 20.00 uur zal de Historische Vereniging Winsum – Obergum weer een Ledenvergadering houden in Zalencentrum de Hoogte aan het Kerkpad te Obergum. Voor deze bijeenkomst zijn niet alleen de leden van harte uitgenodigd, maar ook overige belangstellenden zijn van harte welkom.

Tijdens deze vergadering zal een lezing worden gehouden door Jan Giezen en Willem van Wijnen over het maken van de 3D-animatiefilm over het verdwenen klooster van Rottum. De film zelf zal daarbij ook worden vertoond. Enige jaren geleden zijn de contouren van het verdwenen klooster van Rottum in kaart gebracht met behulp van een grondradar. Op basis daarvan is een fraaie 3D-animatiefilm gerealiseerd.

Tijdens de lezing zal worden uitgelegd wat er zoal bij komt kijken om zo’n verloren stuk geschiedenis via een 3D-film weer zichtbaar te maken.

Op dit moment werkt Jan Giezen aan de reconstructie van een verdwenen slot van de familie Cammingha op Ameland. Ook hierover is een korte 3D-film gemaakt, die eveneens vertoond zal worden.

Nu de Historische Vereniging Winsum-Obergum het plan heeft opgevat om ook de contouren van het Dominicanen klooster van Winsum weer zichtbaar te maken door middel van onderzoek met een grondradar, is het onderwerp natuurlijk heel actueel.

We denken dan ook dat het een zeer interessante avond zal worden en nodigen iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Cookieinstellingen