Toer-Rise fietstoertocht voor stichting Dream4Kids

Foto: Toer-Rise
Erwin Muller, 29 jaar, geboren in het mooie Winsum en nu woonachtig in Groningen organiseert met drie vrienden voor de 3e keer een wielertoertocht voor het goede doel. Om zoveel mogelijk fietsers voor het evenement te krijgen en het goede doel wat meer bekendheid te geven, plaatsen we zijn persbericht.

‘Van zeemleren broek tot hippe trend.’

Vier fietsvrienden organiseren middels Toer Rise fietstoertocht voor stichting Dream4Kids.

Zaterdag 1 juli 2017 staat de derde editie van ‘Toer Rise’ op het programma. Sinds 2015 organiseren de fietsvrienden Tom Havinga, Erwin Muller, Rik Leegstra en Sebastiaan Lonsain uit Groningen jaarlijks een toertocht voor wielrenners. De opbrengst gaat elk jaar naar een ander goed doel. Dit jaar komt de opbrengst van de ‘Toer Rise’ 2017 ten goede aan de stichting Dream4Kids. De vijfentachtig kilometer lange en uitgepijlde ‘Toer Rise’ vertrekt deze 1e juli om 10.00 uur vanaf de Onlanderij in Eelderwolde.

Droomdagen!

Dream4Kids laat tijdens speciale ‘droomdagen‘ de grootste dromen van kinderen tussen 6 en 12 jaar met een (jeugd)trauma in vervulling gaan. Zo’n memorabele dag draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en hun vertrouwen in de wereld. Bovendien geeft een droomdag moed en positieve energie om weer in dromen te geloven en laat het zien dat de toekomst ook iets moois te bieden heeft.

Erwin Muller over de keuze van het fietsviertal voor Dream4Kids. “Samen met de droomcoach Carolien van Dream4kids hebben we een mooi plan bedacht om de opbrengst te besteden aan kinderen uit de regio Noord-Nederland. De vorige twee jaargangen hadden we meer dan 100 deelnemers en het lijkt erop dat we dat aantal dit jaar gaan overstijgen. Het geeft zo`n goed gevoel om op deze manier een steentje te kunnen bijdragen aan het welzijn van deze kinderen,” aldus een enthousiaste Erwin.

Fiets mee 

“De doelgroep voor ons evenement wordt elk jaar groter,” vult medeorganisator Tom Havinga aan. “Vroeger zag je af en toe eens iemand van middelbare leeftijd met een zeemleren broek tegen de wind in fietsen, nu is wielrennen booming en hip. We zien steeds meer vrienden en bekenden die een racefiets aanschaffen en de weg op gaan en ook bij vrouwen wordt het wielrennen steeds populairder. En apps als Strava (een soort facebook voor wielrenners) zorgen ervoor dat fietsen steeds meer een prestatiesport wordt, zonder dat je bij een vereniging aangesloten hoeft te zijn om uitgedaagd te worden.”

Havinga roept de ‘snellere’ fietsers uiteraard op om mee te doen. “Ook E-bikers zijn van harte welkom. Alles voor een mooie dag fietsen en voor heel veel nieuwe droomdagen.”

ToerRise.nl

De Toer Rise zal plaatsvinden op zaterdag 1 juli om 10.00 uur en gaat over een afstand van 85 km vanaf de Onlanderij (Madijk 1, 9766 TZ Eelderwolde). De route is volledig uitgepijld. Wielrenners en E-bikers kunnen zich opgeven via www.toerrise.nl Deelnamekosten zijn € 15,00 via voorinschrijving en € 17,50 bij de kassa. Dit is inclusief een lekker kopje koffie met appelgebak en slagroom onderweg.

Cookieinstellingen