Muziek ien Dörp Uithuizen

Brassband Immanuël
Brassband Immanuël
Foto: Brassband Immanuël

UITHUIZEN – Zaterdagmiddag 7 juli is de eerste van een drietal zaterdagen in de komende maanden dat er in het centrum van Uithuizen telkens een tweetal muziekverenigingen uit de gemeente Eemsmond in het centrum zullen optreden.

Het spits wordt afgebeten door twee “Meijster” orkesten. Brassband Immanuël en muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) zullen afwisselend maar ook gezamenlijk optreden. De locatie zal zijn op de Blink of in de Hoofdstraat Oost. Er zal niet alleen “klassieke” fanfaremuziek ten gehore gebracht worden, men doet ook uitstapjes richting de populaire muziek. Toto, ABBA maar ook Marco Borsato zijn enkele namen van artiesten van wie er muziek gespeeld gaat worden.

De volgende twee muzikale middagen zullen in september zijn, dit voornamelijk door de drukke agenda’s van de muziekverenigingen. Opwaarts en Bazuin, beiden uit Uithuizen, spelen op 8 september en op 22 september spelen Boréas en Euphonia/Triton uit Warffum/Winsum.

Deze middagen worden mede mogelijk gemaakt door de ter ziele gegane stichting Waddenkust Noord-Groningen. Het initiatief voor dit nieuw evenement lag bij deze club, die de Handels Vereniging Uithuizen (HVU) benaderd heeft om het idee uit te voeren. De HVU hoopt hier een jaarlijks terugkerend evenement van te kunnen maken. De deelnemende verenigingen zijn in ieder geval erg enthousiast over de mogelijkheid om op te kunnen treden in Uithuizen.

In tegenstelling tot wat er in de advertentie stond, spelen Immanuël en SDG van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Voor meer activiteiten zie http://hetborreltenhetbruist.nl/wp-713-au/deze-maand/

Soli Del Gloria
Cookieinstellingen