Weekend ‘100 jaar Kunstgenootschap De Ploeg’ in Waddenland

Foto: Waddenland Groningen

HET HOGELAND – Op zaterdag 21 en zondag 22 juli a.s. organiseert Stichting Promotie Waddenland samen met Landgoed Verhildersum en Museum Wierdenland een route langs ‘100 jaar De Ploeg in Waddenland’.

De route kan op eigen gelegenheid gereden worden met de fiets of auto en komt langs twee bijzondere exposities geheel in het teken van deze bekende Kunstkring.

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Kunstkring De Ploeg werd opgericht. Een mijlpaal. De Ploeg heeft een heel eigen stijl voortgebracht, van verre herkenbaar. Het Waddenland is altijd een enorme inspiratiebron geweest voor zowel oude als nieuwe Ploegleden.

Op Landgoed Verhildersum te Leens (3) zijn dertig kleurrijke werken van Ploegschilders van het eerste uur te zien onder de naam ‘Kleurendrift op het Hogeland ‘. Met nog niet eerder geëxposeerde werken van onder andere Johan Dijkstra. De schilderijen van landschappen en landleven geven een prachtig en kleurrijk beeld van de regio.

De tentoonstelling ‘ KUNST-OP-SPOREN’ in het Wierdenland Museum in Ezinge (2) toont werken van hedendaagse en oude Ploegleden. Huidige Ploegleden hebben kunstwerken gemaakt die een eigentijdse kijk geven op het eeuwenoude landschap. Bezoekers kunnen met de Ploeg Wandel- en Fietskaart zelf op pad gaan en ontdekken waar diverse Ploegkunstenaars het landschap hebben vastgelegd. Zo ontstaat een heel nieuw perspectief t.o.v. oude landschapselementen zoals dijken, middeleeuwse kerkjes en markante hoogteverschillen in het landschap. De wandel- en fietskaart is gratis verkrijgbaar in het museum.

In het Museum Wierdenland is De Ploeg dit weekend ook te proeven. Er wordt een speciale lunch geserveerd van Doperwtjessoep met waddenbrood. De groene kleur van de soep doet aan de kleurrijke schilderijen van Kunstgenootschap De Ploeg denken.

Kom en ontdek de muze van De Ploeg!

Meer informatie op: www.waddenland.groningen.nl/deploeg

Cookieinstellingen