Tour du boer activiteiten

Foto: persbericht

HET HOGELAND – Op dit moment trekken de Natuur en Milieufederatie Groningen en Het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt de provincie door met een programma over natuurinclusieve landbouw: ‘Tour du boer: veldwerk’.

Met een speciaal hiervoor ingerichte bouwkeet trekken zij langs vijf regio’s. Doel van de Tour du Boer is om samen met boeren plannen te smeden, kennis te delen en inwoners te informeren over en betrekken bij natuurinclusieve landbouw. Volgende week zijn we aanwezig op het Hogeland met twee activiteiten: een kenniscafé en een farmwalk voor boeren.

Natuurinclusieve landbouw, kan dat ook op het Hogeland? Tijdens dit kenniscafé op dinsdagavond 24 juli, op het bedrijf van Koop Landbouw (Wadwerderweg 36, Usquert) komen na een korte kennisquiz twee sprekers aan het woord.

  • Wridzer Bakker, bestuurder bij SPNA en akkerbouwer, neemt ons mee in het belang van natuurinclusieve landbouw en een gezonde bodem.
  • Piet Glas, akkerbouwer en houder van vleeskippen geeft met zijn partner Angela op zijn bedrijf Eikemaheert in Loppersum ruimte aan natuur en betrekt graag inwoners bij zijn bedrijf.

Hierna gaan we onder leiding van gastvrouw Margot Faber met elkaar in gesprek: wat leeft er, waar is behoefte aan? We sluiten deze avond af met een borrel.

Toegang is gratis en iedereen is welkom die geïnteresseerd is in natuurinclusieve landbouw, ook inwoners van het Hogeland! Een kleine rondleiding op het bedrijf begint om 19.00 uur, inloop met koffie voor de rest van de avond om 19.30 uur. Voor het hele programma kijkt u op https://facebook.com/events/440109286470264/

Farmwalk voor boeren 

Deze farmwalk op woensdagavond 25 juli vanaf 19.30 uur vindt plaats op het bedrijf van Geert Jan Duisterwinkel, Noorderweg 1 te Vierhuizen. Tijdens de farmwalk vertelt hij over de natuurinclusieve maatregelen die hij neemt, wat goed werkt en welke knelpunten hij ervaart. Na een rondleiding over zijn bedrijf met uitleg en ruim de tijd voor vragen sluiten we rond een uur of tien af met een borrel. Deze excursie is gratis toegankelijk voor iedereen, maar primair bedoeld voor boeren.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, dan kunt u ons volgen op onze facebook-pagina of via de website http://www.tourduboer.nl

 

Cookieinstellingen