Kunstdagen den Andel

Foto: Kunstgroep het Hoogeland

DEN ANDEL – In de weekenden van 20/21 en 27/28 oktober vindt van 12-17 uur in Den Andel de negende editie van de Kunstdagen plaats. Onderstaande kunstenaars presenteren hun werk:

 • Martien van Rooijen (gast) maakt kleurrijke objecten van gelijmd glas.
 • Klaske van Wijk (Kunstgroep) schept graag schoonheid in geuren en kleuren. Schilderen is voor haar een ontdekkingsreis. Passie, kleuren, emoties zijn aspekten die steeds terugkeren in haar werk.
 • Loes van Dam (gast) maakt beelden van klei. Klei als basismateriaal, als oer, waaruit een mens getrokken is. Uit eigen tuin heeft ze klei gewonnen en gevormd. Meestal is het thema mens en dier en de wezenlijke verbondenheid tussen hen.
 • Piet Zegveld (gast) houdt van minimale beeldtaal. Het vierkant is voor hem in aanvang een neutrale vorm van eenheid, eenvoud en duidelijkheid. Hij schildert het vierkant in lijnen en vlakken. Daarin ontstaan in een steeds wisselend proces composities met van dichtbij elementen van iets landschappelijks.
 • Bram van Huis (Kunstgroep) wordt geïnspireerd door de strakke lijnen van het  platteland en de dijken van de Waddenzee. Zijn sieraden zijn handgemaakt en vervaardigd uit o.a. edelstaal 18karaats goud. Ze worden gekenmerkt door exclusiviteit, kwaliteit en strakke vormgeving.
 • Jos Hoes (Kunstgroep) filmt beeldhouwer Eddy Roos. Hij is gegrepen door het doorzettingsvermogen van deze gerenomeerde kunstenaar die al veertig jaar werkt aan de verwezenlijking van een beeldentuin. Het wordt een poëtische documentaire, het maakproces ervan wordt in beeld gebracht, naast vertoning van enkele kunstobjecten van Roos.
 • Dick Guillot (Kunstgroep) is beeldend kunstenaar en schrijver/dichter. Hij schreef diverse gedichten- en verhalenbundels en exposeert nu ingelijste gedichten op eigen foto’s, afgewisseld met zeefdrukken en collages.
 • Anjet van Linge (Kunstgroep) is beeldhouwer en zoekt daarin contact met de steen als wijs materiaal. Het fysieke contact tussen beitel en steen, de verwoesting die nodig is om te creëren, de onherroepelijkheid van het werk, vormen deel van het proces.
 • Het werk van Marc de Groot (Kunstgroep) nodigt uit tot heel goed kijken naar dingen die we normaal gesproken over het hoofd zien. Koolzaadjes, meidoornbessen, gras. Met een meditatieve aandacht maakt hij kleine, intieme werken, waarin zowel elk individueel zaadje zichtbaar is, als ook het geheel.
 • Diane Frenay (gast) laat in haar zandtekeningen en foto’s het tijdelijke zien en weet tegelijk dat er altijd alleen het hier en nu is. Ze noemt het ‘zandwerken’. In haar werk laat ze zich inspireren door het zen-boeddhisme.
 • Voor Annemarie v.d. Vlist (gast) is de natuur een grote inspiratiebron. Met oog voor detail, of soms juist schemerig, zoekt ze in haar werk naar stilte, rust en harmonie. Naast schelpen, bloemen, zaden en planten schildert ze vaak landschappen. Krachtige verstilde landschapsportretten waarin zij haar vredige werkelijkheid toont.
 • Paul en Hèlen Meek (gasten) presenteren zich samen. De fotograaf danst met de meubelmaker. Na jaren een eigen beeldtaal/vormtaal te hebben ontwikkeld zijn ze nu op het punt gekomen om samen werk te maken met meer gelaagdheid. Door te kijken naar elkaars werk kunnen ze het woordeloos duiden en voelt het als een uitnodiging samen nieuwe vormen te vinden.

Op 21 oktober om 15.00 uur kunt u tevens genieten van de dichtersgroep in de Kerk van Den Andel:

Dick Guillot speelt graag met woorden. Paul Borggreve schrijft gedichten in vorm en rijm. Het alledaagse een decimeter uitgetild boven de eeuwige vergetelheid. Hij is hoofdredacteur van literair tijdschrift Kladblok en knipt onder pseudoniem Marius de Schaar. Laura Mijnders’ verhalen en gedichten zijn geïnspireerd door haar verleden in de horeca. Zij schrijft momenteel haar eerste roman. Voor Leontine Wagter speelt het element water een rol in verzen over scheepvaart. John Zwart schrijft en dicht zijn leven lang geïnspireerd door Slauerhoff, die net als hij op de zeevaart zat Pjotr Rijpstra en Ingrid van der Meulen spelen wekelijks met hun band VrijJazzie, maar voor deze gelegenheid met z’n tweeën. Inmiddels een echt paar inspireren ze elkaar tot het maken van gevoelige jazzie muziek.

Voor meer informatie en het volledige programma kunt u kijken op http://www.kunstgroephethoogeland.nl/info.html

Reacties

article
121588
DEN ANDEL – In de weekenden van 20/21 en 27/28 oktober vindt van 12-17 uur
https://winsum.nieuws.nl/agenda/20181011/kunstdagen-den-andel-3/
2018-10-11T11:37:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/10/11113230/kunstgroep_bord.jpg
Agenda