De Bazuin Winsum speelt klassiek muzikaal sprookje

Foto: Youtube

WINSUM – Zaterdag 14 maart presenteert muziekvereniging De Bazuin Winsum de kindervoorstelling Peter en de Wolf, een muzikaal sprookje voor orkest en verteller. De muziek wordt uitgevoerd door het Groot Orkest van De Bazuin o.l.v. dirigent Henk Smit en het verhaal wordt verteld door Meester Sjouke van der Kooi, leerkracht aan de Borgschool.

Het sprookje vertelt het spannende verhaal van de kleine Peter die op avontuur gaat in de grote weide en daar uiteindelijk de grote boze wolf vangt. Het muziekwerk, geschreven door Sergej Prokovjef, wordt meestal gespeeld door een symfonieorkest maar is voor de gelegenheid omgezet voor fanfare-bezetting. De verschillende personages in het sprookje, zoals de vogel, de eend, de kat en de wolf worden vertolkt door verschillende instrumenten. Op een aantal basisscholen in Winsum en Sauwerd hebben kinderen het lesprogramma ‘Peter en de wolf’ gevolgd waardoor kinderen al een beetje bekend zijn met het verhaal en de verschillende instrumenten in het orkest. Wat is dan leuker om dit ook echt mee te maken. Maar sprookjes zijn natuurlijk niet alleen voor kinderen, daarom is iedereen van harte welkom om te komen luisteren.

De voorstelling is in het Terracollege aan de Hamrik 4a te Winsum en wordt twee keer uitgevoerd, om 14 uur en om 16 uur. De toegang bedraagt voor kinderen t/m 12 jaar €1,- en voor volwassenen €2.50. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar, de zaal is een half uur voor de voorstelling open.

De kindervoorstelling Peter en de Wolf maakt deel uit van het jubileumjaarprogramma van De Bazuin Winsum. De muziekvereniging viert dit jaar namelijk haar 100-jarig bestaan.

Reacties