Dave Warmerdam Band met extra show naar Baflo

Foto: © Foto: Bert Lek

BAFLO – Zaterdag 3 oktober zal de Dave Warmerdam Band een extra show geven in Livepodium Concorde te Baflo. De avondeditie (20.30 uur) van Blues & More was snel nadat de kaartverkoop losging geheel uitverkocht. Tijdens de avondeditie zal tevens de band Gumbo Kings het podium betreden.

Live Noord heeft, door de grote interesse van bezoekers, de Dave Warmerdam Band bereid gevonden om op diezelfde dag een extra show te geven om 17.30 uur (zaal open 17.00 uur). Kaarten voor dit optreden – er zijn nog 50 beschikbaar – zijn te reserveren door een mail te sturen naar [email protected]. Kosten per kaart zijn slechts tien euro. De organisatie is erin geslaagd om samen met Zalencentrum Concordia een manier te bedenken om de concerten geheel Coronaproof te laten verlopen. Zo zijn er alleen zitplaatsen voor het publiek en dit alles op anderhalve meter afstand. Er worden looproutes gecreëerd, en de bezoekers worden bediend door obers.

DAVE WARMERDAM BAND

De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende bluesclassics, maar ook de eigen nummers mogen er zeker zijn! Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion.

Dave Warmerdam: keys & vocals

De destijds 16-jarige Dave won in 2016 de Dutch Blues Challenge samen met blueszanger Robbert Fossen, en op de daaropvolgende International Blues Challenge in Memphis kwamen ze tot de halve finale. Zijn favoriete muzikanten zijn o.a. Otis Spann en Pinetop Perkins uit de blueshoek, en op het gebied van jazz wordt hij vooral geïnspireerd door muzikanten als Oscar Peterson en Cory Henry.

Eind december 2017 bracht de band in de oude (6-mans)formatie een eerste CD uit: “A Tribute To The Masters Of The Blues”. Eind 2019 kwam de release van een live album tot stand. Hoogtepunt tot nog toe: het winnen van de Dutch Blues Challenge 2019! Hetgeen betekent dat ze eind januari 2020 Nederland mogen vertegenwoordigen op de Internationale Blues Challenge in Memphis. Ook zijn er voor 2020 reeds tal van aansprekende festivals geboekt, waaronder het Ribs&Blues Festival in Raalte, en Culemborg Blues Festival. Zoveel talent en te zien in de buurt, daar moet je bij zijn!

Voor zaterdag 7 november heeft Live Noord de weergaloze ‘Leif de Leeuw Band’ geboekt. Kaarten voor dit concert zijn ook alvast via [email protected] te reserveren. Kosten € 12,50. Dit geld ook voor het optreden van 12 december van Ruben Hoeke & Edgar Koelemeijer (Wild Romance).

 

 

Reacties