Toneelgroep Het Volk naar De Hoogte

Foto: Jan Heijer

WINSUM – De SKKW presenteert zaterdag 3 oktober Toneelgroep Het Volk met ‘De Bezoeking’. De voorstelling in zalencentrum De Hoogte begint om 20.30 uur. ‘De Bezoeking’ is de laatste reisvoorstelling van Toneelgroep Het Volk.

In een sanatorium bevinden zich twee bejaarde mannen, de patiënten Roest en Harderwijk. Beiden zijn zwak en levensmoe. Naarmate hun gesprekken vorderen, blijken de heren meer met elkaar gemeen te hebben dan men in eerste instantie zou denken. In een ver verleden waren zij beiden werkzaam in de wereld van de muziek, Harderwijk als dirigent van opera’s en Roest als amateurzanger.

In ‘De Bezoeking’ graven zij diep in elkaars geheugen, waarbij het accent steeds vaker komt te liggen op Verdi’s meesterwerk La Traviata. Figuren uit deze opera passeren de revue en geleidelijk beginnen werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen.

Het plotseling hervonden enthousiasme van Roest en Harderwijk zorgt voor hilarische en ontroerende momenten en mondt ten slotte uit in een operawaardige apotheose waarmee beide patiënten zingend de laatste acte inluiden.

Kaarten via www.skkw.nl en ’s avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).

 

 

 

Cookieinstellingen