Online Koploperssymposium ‘Climate Take Back’ in Hornhuizen

Foto: FBWH

HORNHUIZEN – In de speciaal ingerichte filmstudio in Herberg Wongema te Hornhuizen presenteren negen Koplopers in duurzaam ondernemen van het Hogeland, de resultaten van het Koploperproject. De talkshow – gepresenteerd door Jetta Post – is op donderdag 22 oktober (14.30 – 16.30 uur) en is online te volgen.

De deelnemende Koplopers zijn: Technisch Expert Jansen, PMF Mechanical Services BV, Modelmakerij Noord Nederland en UVO Vervoer in Uithuizen, Kinderopvang Paddington, Bakkerij Hoekstra en Loonbedrijf Wieringa in Bedum, Terra Voortgezet Onderwijs Winsum en Hoveniersbedrijf Coen Overdevest in Leens. De 9 Koplopers komen aan het woord en laten op authentieke wijze zien wat er de afgelopen maanden allemaal is bereikt tijdens hun deelname aan het Koploperproject. Koplopers maken elkaar enthousiast en dat werkt aanstekelijk.

Tijdens het Koploperproject ’toekomstbestendig ondernemen’ werken Koplopers een jaar lang intensief aan duurzaamheid. De Koplopers krijgen een grondige doorlichting, meten hun milieu-impact en pitchen de resultaten onderling. Daarna maken ze een praktisch MVO-actieplan. Tijdens unieke en inspirerende bedrijfsbezoeken delen ze nuttige feedback, praktische voorbeelden en duurzame tips. Tenslotte leren ze helder communiceren over duurzame doelen en ambities waar ze voor staan, naar de klanten, ketenpartners en op de werkvloer. Op dit online Koplopersymposium wordt de winnaar van het Koploperproject Hogeland bekend gemaakt!

Het Koplopersymposium wordt live uitgezonden vanuit Wongema in Hornhuizen. Vlak achter de dijk aan de Waddenzee ligt deze ‘social impact hotspot’ van het Hogeland. Voor velen een bijzondere werkplek, productiehuis en creatief ontmoetingscentrum om samen te werken, eten en plezier te hebben. Wongema is een podium voor evenementen zoals het maandelijkse eetcafé, thema-activiteiten, unieke verhalen, poëzie en muzikale optredens.

Gastspreker Geanne van Arkel

De Duurzame MVO-manager van het jaar 2018 was Geanne van Arkel. Interface is al vele jaren pionier en koploper in duurzame vloeroplossingen. Geanne heeft haar sporen bij Interface verdiend met de succesvolle transitie van de oer-Hollandse ‘Heuga’ tapijttegel naar de ‘Proof Positive-tapijttegel’. De eerste tapijttegel waarbij meer CO₂ opgenomen wordt dan Interface uitstoot bij dit gehele proces.

Geanne daagt je uit met een nieuwe missie ‘Climate Take Back’ voor toekomstgerichte ondernemers. Als gedreven duurzaamheidsambassadeur verbindt ze bedrijven en maakt MVO persoonlijk.

Als ondernemer krijg je een nieuwe kijk op duurzaamheid en ideeën voor duurzame innovatie en nieuwe businessmodellen. Ontdek de duurzame kracht van jouw onderneming!

De Streekboer

Laat je tijdens het Koplopersymposium verrassen door Janco Heida van ‘De Streekboer’. Het bedrijf is gevestigd in Drachten en opgericht in 2015 om op een gemakkelijke manier allerlei producten van lokale boeren in je eigen buurt te kopen. De aangesloten boeren in Noord Nederland krijgen een eerlijke prijs en jij de lekkerste producten. Probeer het uit tijdens dit Koplopersymposium en proef ‘geluk’.

Koploperproject Groningen helpt mkb’ers en organisaties in de provincie Groningen duurzamer werken. De dynamiek die tijdens het project ontstaat tussen de gelijkgestemde partners werkt verrijkend.

Ook Koploper worden?

Kijk op de website www.koploperproject-groningen.nl of neem telefonisch contact op via 06 – 37 23 63 37.

 

 

 

 

Cookieinstellingen