Wethouder geeft startsein voor nieuwbouw aan de Kwekerij in Bedum

Foto: Sanne Mulder W en B

BEDUM – Met het onthullen van het bouwbord gaf wethouder Mariettte de Visser het startsein voor de bouw van 18 woningen aan de Kwekerij in Bedum.

Op woensdag 30 september startte woningcorporatie Wierden en Borgen officieel met de nieuwbouw van 18 woningen aan de Kwekerij in Bedum. Het bouwbord werd in het bijzijn van omwonenden, de wethouder en de aannemer onthuld. In 2010 kocht Wierden en Borgen de gesaneerde grond van de voormalige gemeente Bedum. Mede door de aardbevingsproblematiek liepen de plannen vertraging op, maar nu is het einde in zicht. Aannemer Paas B.V. levert medio zomer van 2021 in totaal 18 aardbevingsbestendige, gasloze en energiezuinige levensloopwoningen op.

Bij een levensloopwoning bevinden de basisvoorzieningen, zoals de badkamer, de keuken en één slaapkamer, zich op de begane grond. De eerste verdieping bestaat uit twee ruime slaapkamers. Een funderingsmachine drukt de funderingspalen van 23 meter geluids- en trillingsarm in de grond. Omwonenden hebben op deze manier een stuk minder last van de werkzaamheden. De komende twee weken worden er nog ruim 130 drukpalen geplaatst. Bedum Wierden en Borgen staat in Bedum voor de grote opgave om de  komende vijf jaar 200 woningen te verbeteren of te vernieuwen. De nieuwbouw aan de Kwekerij sluit aan op deze plannen. De nieuwbouwwoningen aan de Kwekerij kunnen bijvoorbeeld dienst doen als wissel- of logeerwoningen voor huurders die tijdelijk hun huis moeten verlaten.

Cookieinstellingen