Oktober Kindermaand in Domies Toen

'Boomknuffelen'
'Boomknuffelen'
Foto: JanJaap Boehlé

PIETERBUREN – Op 1 oktober is Oktober Kindermaand van start gegaan. Ook dit jaar kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar in stad en provincie Groningen iedere zaterdag en zondag in oktober gratis aan een interessante activiteit meedoen.

Van een oud marineschip ontdekken, een speuren-naar-vroeger-zoektocht, de klank van klokken herkennen, onderduiken op zolder en andere activiteiten in de leukste maand van het jaar.

Domies Toen in Pieterburen doet natuurlijk ook weer mee. Vanzelfsprekend met de rode beuk, kandidaat boom van het jaar, in het middelpunt, zoals de boom ook het middelpunt van de slingertoen vormt.

Een kaboutertocht voor de kleintjes, een tocht door de tuin waarin de kinderen als kabouter kunnen voelen, ruiken, zien en vergelijken, met een verhaal rond de beuk. Voor de groteren een ontdekkingstocht biodiversiteit, waarin ze opdrachten uitvoeren, en natuurlijk ook verhalen rond de beuk te horen krijgen.

En wie maakt de mooiste tekening van de beuk?

Afgelopen zondag was de eerste activiteit. Die was een groot succes.

Er is nog een herkansing op zaterdag 10 oktober, zondag 11 oktober, dinsdag 13 oktober en zaterdag 17 oktober, steeds van 14 uur tot 15.30 uur.

Opgave bij [email protected], met vermelding van de leeftijd.

Zie ook www.domiestoen.nl.

De activiteiten gaan alleen door bij voldoende opgave. Deelname is gratis.

 

Cookieinstellingen