Wijkbewoners klagen bij minister over plannen Togtemaarschool

Foto: Berto Merx

BEDUM – Bewoners van de wijk rond de Togtemaarschool grepen gisteren de kans om onderwijsminister Arie Slob een petitie aan te bieden tegen de verplaatsing van deze school. De gemeenteraad van Bedum eiste een nieuw onderzoek naar de locatie van de Togtemaarschool.

 

De bewindsman was gisteren in Bedum om de twee scholen die aardbevingsbestendig zijn gerenoveerd – voor een bedrag van 14 miljoen euro – feestelijk te openen. Het gaat om GBS ‘De Horizon’ en RKBS ‘St. Walfridusschool’.

 

Tijdens de receptie bij deSt. Walfridusschool stelde buurtbewoonster Janet Hoeksema de minister op de hoogte van de bezwaren die in de buurt leven over de renovatie van de Togtemaarschool. Zij vrezen dat de verplaatsing naar het tegenover de school gelegen basketbalveld zal leiden tot aantasting van de woonomgeving. Ook vrezen ze dat het geplande twee etages tellend nieuw gebouw binnen de kortste keren drie verdiepingen zal krijgen vanwege de te verwachten groei van de school. Daarnaast maken ze zich zorgen over het verdwijnen van het basketbalveld en de skatebaan. Ze verwachten dat de geplande parkeerplaats niets zal bijdragen aan de oplossing van de verkeersproblemen ter plekke. “We willen dat de Togtemaar op de plaats blijft waar hij nu staat. We zijn helemaal voor de renovatie maar niet op deze manier,” aldus Hoeksema.

 

In de gemeenteraad van Bedum werd gisteren deze kwestie aan de orde gesteld. De raad gaf B en W de opdracht om opnieuw een onderzoek in te stellen naar de te verwachten problemen rond de verplaatsing van de school.

Cookieinstellingen