Nico Meijer verkoopt zijn 4 in 1- bedrijf

Foto: Facebook Anita

WINSUM/ KLEIN GARNWERD – In dertien jaar bouwde Nico Meijer zijn 4 in 1- bedrijf op Het Aanleg op. Het bedrijf legde zich toe op verhuur en verkoop van allerhande machines en gereedschappen op het gebied van tuin en park, de kleine bouw en transport en was een begrip in de wijde omgeving. Het waren mooie jaren, de zaken gingen goed, tot twee jaar geleden, de éne rampspoed volgde de andere op. Overlijdens van dierbare vrienden en ziektes raakten Nico en zijn gezin enorm. Er was een diefstal van een bijna nieuwe graafmachine en een vervelend akkefietje bij zijn grootste hobby, de autocross. Tot overmaat van ramp belandde Nico, tijdens afwezigheid van Anita en zoon Fokke, met serieuze hartproblemen in het ziekenhuis. De oersterke kerel was geknakt en moest op minder dan halve kracht verder.De kracht om een bedrijf te runnen was er niet meer. Hij besluit het bedrijf te verkopen.

 

Ik bezoek Nico en Anita in hun net gekochte boerderij in Klein Garnwerd. Met zijn typische glimlach komt hij me tegemoet. ‘Hier gaat mijn leventje verder’ zegt hij. Na een rondleiding door het pand, tijd voor een kop koffie.

Nico: ‘Natuurlijk gaat het verkopen van 4 in 1 met gemengde gevoelens. Het werk was leuk, het omgaan met de klanten geweldig. Het was hard werken, maar het voelde zo lekker. Het was een soort huiskamer waar mensen óók langskwamen voor een praatje of kop koffie, dat ga ik zeker missen, maar mijn gezondheid laat het niet meer toe, ik kon niet anders dan wegdoen.’

Even heeft Nico geen aandacht. Hij kijkt over de landerijen voor de boerderij. Ik zie wat tranen over zijn wangen biggelen. Hij herpakt zich snel en zegt: ‘Kijk, van hier uit kun de naar de kerktoren van Garnwerd kijken, mooi hè!’

4 in 1

Het bedrijf 4 in 1 heeft Nico verkocht aan zijn werknemer Frank Satnarain. De naam Meijer verdwijnt van het logo, maar de werkzaamheden zullen ongeveer hetzelfde blijven.

Nico: ‘We willen ook via WinsumNieuws ook al onze klanten bedanken voor hun vertrouwen in ons bedrijf. We wensen Frank heel veel succes en wensen dat het allemaal goed gaat met het bedrijf. Wij gaan een nieuwe weg in, een prachtig, nieuw plekje om te wonen, een nieuwe start.’ Nico gaat zijn werkzaamheden bij Ability weer oppakken en wil graag leermeester worden.

Beautysalon Anita

Ook Beautysalon Anita gaat in augustus verhuizen naar Klein Garnwerd. In de boerderij komt een prachtige nieuwe salon. Hoeveel ramen Anita kan/mag gebruiken, daar wordt nog over gediscussieerd, maar het wordt mooi. WinsumNieuws zal over nadere informatie betreffende de salon berichten.

Cookieinstellingen