Parkeerplaatsen dorpshuis Usquert officieel in gebruik

Foto: HogelandNieuws/Eemsmond

USQUERT – Ze hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk hebben de bezoekers van dorpshuis Usquert er acht parkeerplaatsen bij. De leden van g.a.v Unitas, de biljartsvereniging, de Zielrietzangers, de muzikanten van Boreas, de zangvereniging, van Kunst na Arbeid en niet vergeten de volleyballers uit Uithuizen hoeven hun auto’s niet meer verderop in het dorp te parkeren, maar kunnen nu een plaatsje vinden recht tegen over het dorpshuis, aan het Kuiperspad.

Wethouder Harald Bouman legde afgelopen week, samen met deĀ  voorzitter van Vereniging van Dorpsbelangen Usquert Jacob Jansen, de laatste steen.
Jacob Jansen nuanceert: ‘Er waren al drie plaatsen, dus eigenlijk hebben we er vijf bij, maar daar zijn we heel blij mee. Op sommige avonden is het druk in ons dorpshuis en de mensen gingen dan verderop, op andermans grond, parkeren. Het heeft inderdaad lang geduurd, de toezegging lag er al wel vier jaar. We hebben nogal eens contact opgenomen met de gemeente om de aandacht erbij te houden. Uiteindelijk liggen de plaatsen er nu en daar zijn we zeer blij mee.’
Cookieinstellingen