Kersttoespraak van de Koning: ‘Een beter Nederland begint in Kleine Huisjes!’

Foto: RVD

HET HOGELAND – Koning Willem-Alexander hield eerste Kerstdag de traditionele kersttoespraak. De Koning heeft de schoonheid, karakter en charme van Het Hogeland ontdekt en benoemde Kloosterburen en Kleine Huisjes in een passage die hij besloot met: ‘Een beter Nederland begint in Kleine Huisjes!’

De Koning:
‘Tijdens mijn bezoeken zie ik dat door heel Nederland, ook in het afgelopen jaar weer. Op veel plekken nemen burgers het heft in handen om samen dingen op te pakken en te organiseren. Dat kan het opknappen en runnen van een dorpshuis zijn. Of met je buurtgenoten overschakelen op duurzame energie. Of een verwaarloosd binnenterrein omtoveren tot een tuin waar alle bewoners plezier van hebben.

Juist in uitdagende omstandigheden zoeken mensen elkaar op. In oktober was ik te gast in het Hogeland van Groningen waar vijf dorpen hun krachten hebben gebundeld, van Kloosterburen tot Kleine Huisjes. De bewoners hebben hun dorp weer een hart gegeven en ontfermen zich bovendien over oudere en kwetsbare dorpsgenoten. Iedereen telt mee.’Kleinschalig’, denken sommigen misschien. Maar ik denk: ‘groots’!
Een beter Nederland begint in Kleine Huisjes!

Voor de volledige tekst, kijk filmpje via onderstaande tekst

http://www.koninklijkhuis.nl/actueel/nieuws/2018/12/20/kersttoespraak-koning-op-25-december-2018

Cookieinstellingen