Bloemetje als dank en waardering voor zorgpersoneel 

Foto:

WINSUM – Tijdens de Krimoorlog bood de 34-jarige Engelse verpleegster Florence Nightingale haar diensten aan. Als hoofd van een groep van 38 verpleegsters vertrok Florence naar Scutari. Met geduld, tact en vooral veel organisatievermogen wist zij orde in de hospitaalafdeling van de Selimiye-kazerne te scheppen en bereikte dat de verzorging van gewonden aanmerkelijk verbeterde.

Vanmorgen vertelde een bewoner van Viskenij dat de huidige Coronacrisis hem aan de Tweede Wereldoorlog deed denken: “Het is allemaal zo onwerkelijk en beangstigend.” Aan de mensen in de zorg merk je dat de spanning in de zorginstellingen begint op te lopen. Kunnen we deze onzichtbare ‘vijand’ buiten de deur houden, kunnen we onze bewoners voldoende beschermen, komen we er zelf goed uit? Prangende vragen waar op dit moment nog geen antwoorden op te krijgen zijn, maar die de Florence  Nightingale’s van deze tijd met een meer dan professionele toewijding naast zich neer lijken te leggen.
Met net een beetje meer aandacht, net even meer liefde en warmte, met net een beetje extra zorg worden kwetsbare, meest oudere mensen, door de bizarre tijd heen geloodst. Symptomatisch is het aantal aanmeldingen van ex-medewerkers dat zich spontaan aanmeld om te helpen, de zorg zit ze in het bloed, in het hart: het zijn de helden in de strijd tegen de Corona-vijand.
 
Drie bedrijven uit Winsum: de Print, Spar Gijzen en HogelandNieuws toonden vanmorgen hun waardering en dank door bij Viskenij te Baflo en Winkheem en de 12Hoven te Winsum een bosje tulpen voor de medewerkers te brengen. Het gebaar werd zeer op prijs gesteld.
 
Wil jij iets doen of organiseren voor medewerkers in de zorg of voor zorginstellingen, laat het ons weten, we doen graag mee.

Reacties