6 jaar Winsum-, HogelandNieuws

Foto:
HET HOGELAND – Op 1 april 2014 startte WinsumNieuws, een nieuwssite voor de toenmalige gemeente Winsum. Er waren 5 volgers op de Facebookpagina, de gezinsleden van initiatiefnemer Cees van de Meent.
De belangstelling voor het ‘kleine’ nieuws groeide snel en de site werd een platform voor nieuws, sport, politiek, evenementen en grappige, leuke, verdrietige, boze, excentrieke mensen uit de gemeente.
De tweede dag was er het verschrikkelijke treinongeval waarbij de heer Torrenga om het leven kwam. De impact om verslag de doen van zo’n zwaar ongeluk was groot en even was er twijfel om de site wel door te zetten. De opmerking van een bevriende politieman: “Het is juist belangrijk dat er ook van dit soort gebeurtenissen goed en menselijk verslag gedaan wordt”, gaf de doorslag. WinsumNieuws ging door.
De eerste maand werden de berichten in totaal 33.530 bekeken. Een onverwacht groot aantal.
Vandaag, precies zes jaar later, kijkt de redactie met tevredenheid terug op de ontwikkeling van de site. De naam is inmiddels veranderd in HogelandNieuws en we proberen tegenwoordig verslag te doen van nieuws in gemeente Het Hogeland.
Natuurlijk worden niet alle berichten even goed beoordeeld, maar de volgers zijn over het algemeen tevreden over de verslaggeving, de interactie is groot en steeds meer mensen, bedrijven en organisaties weten ons te vinden.
Afgelopen maand werden de berichten 581.650 bekeken door 64.132 gebruikers, een absoluut record.
De Facebookpagina’s De Marne-, Bedum-, Eemsmond-, Winsum- en HogelandNieuws hebben in totaal 11.502 volgers. Op Twitter zijn er  bijna 1000 volgers.
We zijn erg blij met deze aantallen en zijn ervan overtuigd dat we voor de adverteerders een prima platform zijn om hun bedrijf, evenement of organisatie naar buiten te brengen. We danken de adverteerders, zonder hen zouden we niet kunnen bestaan.
Maart 2020, een absoluut record aan berichten en lezers, natuurlijk mede door invloed van de Corona-crisis. Maart 2020 spoort aan om de digitale snelweg verder op te rijden, maar er gaat de komende tijd veel veranderen. Wat? Daarover berichten we binnenkort.
Voor nu: iedereen die meewerkt of heeft meegewerkt aan onze nieuwssite, heel erg bedankt. Voor de volgers: houd afstand van elkaar en blijf gezond!!
Cookieinstellingen