DWA/Argo start competitie met verlies

Westergo uit Bolsward te sterk

Afgelopen zaterdag ging het nieuwe korfbalseizoen weer van start.
DWA/Argo mocht onverwachts alsnog promoveren naar de derde klasse, omdat er door fusies een plek openviel.
Deze kans werd met beide handen aangegrepen en zo mocht DWA/Argo zich zaterdag in de derde klasse bewijzen tegen Westergo uit Bolsward.
De Winsumers en Bedumers hadden er al drie trainingsweken met een aantal goede oefenwedstrijden opzitten, maar Westergo kon niet worden verslagen.
Het ging in het begin van de wedstrijd nog gelijk op, maar vlak voor rust liep Westergo weg naar 3-9.
In de tweede helft gaven de Friezen deze voorsprong niet meer uit handen. DWA/Argo verloor met 7-12.
Bob Bernardus speelde zaterdag niet mee vanwege een blessure in het bovenbeen.
Hij zal naar verwachting  de volgende wedstrijd er weer bij zijn. De andere vaste namen van DWA/Argo kwamen zonder blessures uit de oefenwedstrijden en stonden zaterdag in de basisopstelling.
De ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga begon goed aan het duel en kwam door twee goals van Natasja Schuuring op een 2-0 voorsprong. Simon van Dijk  wist na een kwartier spelen de score naar 3-1 te brengen. DWA/Argo had in deze fase het betere van het spel, maar al gauw veranderde de wedstrijd helemaal. Westergo was veel beter in de afronding en DWA/Argo kon het al snel niet meer bijbenen. In een tijdsbestek van tien minuten boog Westergo de 3-1 achterstand om in een 3-9 voorsprong. Bij deze stand klonk het rustsignaal.
Na de pauze kwam DWA/Argo weer beter in de wedstrijd. Via scores van Mike Bults en Jasper Warringa kwam de ploeg terug tot 5-10. Westergo speelde in de tweede helft niet goed, maar wist de thuisploeg op voldoende afstand te houden. DWA/Argo kon de in de eerste helft opgelopen schade niet meer herstellen.  Natasja Schuuring en Lisanne Pettinga zorgden nog voor 6-12 en 7-12, maar bij deze stand klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.
Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo de volgende wedstrijd.
Tegenstander is dan ELKO/SSC dat speelt in Elim.
De wedstrijd zal van start gaan om 15:30 uur.
Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (3), Lisanne Pettinga, Simon van Dijk, Mike Bults en Jasper Warringa (allemaal 1).