Winsum huldigt Chantal de Boer

Carbagerunners Hans Scholtens en Bert Hasper brengen Chantal en cheque voor KIKA naar het Dorpsplein

Je kunt als lokale nieuwssite niet zonder berichten die tot stand komen door de verrichtingen van anderen.
WinsumNieuws las enkele maanden geleden een klein berichtje op Twitter dat de kinderen van de Borgschool zo trots waren op een medeleerlinge die Europees kampioen bij het streethdancen geworden was. 
WinsumNieuws plaatste dit bericht en volgde vanaf dat moment de verrichtingen van deze topper. Ook waren we initiatiefnemer voor de sponsoractie die voor Chantals reis naar de Wereldkampioenschappen werd georganiseerd en waar Chantal vice-wereldkampioene werd met haar dancegroep Prototype en een verdienstelijke vierde plaats haalde bij de solisten.
Ongeveer op hetzelfde moment dat Chantals eerste berichtje verscheen, kwamen Hans Scholtens en Bert Hasper op de redactie, de twee gingen meedoen aan de Carbagerun, een tocht met oude auto’s naar o.a. de Oekraine. 
De mannen vertelden zo enthousiast over hun onderneming dat we besloten om ze te sponsoren. Hun team heette 50/50 omdat ze de helft van hun sponsorgeld wilden gebruiken voor de onkosten en de andere helft wilden sponsoren aan KIKA.                                 
WinsumNieuws werd niet alleen sponsor maar ook doorgeefluik van berichten, foto’s en filmpjes voor volgers uit Winsum en verre omstreken.
Nog een derde partij meldde zich, de Cowgirls, die dezelfde Carbagerun zouden rijden, maar daarover schrijven we een andere keer, ze worden zeker niet vergeten.
De verrichtingen van team 50/50 en de deelname van Chantal aan de wereldkampioenschappen werden enorm goed gevolgd. 
In totaal zorgden de drie mensen er voor dat er meer dan 53.000 keer een berichtje werd gelezen op onze Facebookpagina en ook op de nieuwssite waren er enorm veel hits.
Afgelopen donderdag bedachten we dat de drie eigenlijk hulde verdienden en na een aantal telefoontjes met Promotie Winsum en de organisator van de Nacht van Winsum kregen we permissie om de drie te huldigen op het podium van het Dorpsplein. Wethouder Jaap Hoekzema ruimde tijd in voor het gebeuren, DJ BAS.eu werkte graag mee en Flower Design droeg ook een steentje bij.
Het werd een echte happening, de mannen van team 50/50 hadden de auto waar zij de run mee gereden hadden van stal gehaald en daarmee werd luid toeterend, de op het dak staande Chantal  naar het podium gebracht, waar een grote menigte hen stond op te wachten.
Wethouder Hoekzema was de perfecte gastheer en hield bovendien een lovende speech over de verrichtingen van de vice-wereldkampioene. Ook had hij hartelijke woorden voor de verrichtingen van team 50/50, een naam die de waarheid geen recht deed, want de teamleden bleken een cheque te presenteren voor KIKA van Euro 1943,45 en dat bleek 65% van hun sponsorinkomsten te zijn, een prima prestatie. Team Grashappers had ook nog 200,00 euro overgehouden en dat kwam nog eens over dit bedrag heen.
De wethouder deelde nog bloemen uit aan de drie toppers, Chantal danste natuurlijk nog even en het publiek waardeerde de prestaties met veel enthousiasme.
WinsumNieuws bedankt iedereen die meegeholpen heeft, dankt de organisatie voor de mogelijkheid, bedankt wethouder van sport Jaap Hoekzema voor zijn inbreng en bedankt iedereen voor het volgen van de berichten op WinsumNieuws  
Foto’s voor Winsum.Nieuws: Martin H. Kruiger
Cookieinstellingen